21/06/2021 21/06/2021 Την Κυριακή της Πεντηκοστής, 20 Ιουνίου 2021 και ώρα 8.00 π.μ. τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Φανερωμένης Λευκάδος Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου πλαισιωμένου από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Νικηφόρο Ασπρογέρακα, τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Παναγιώτη Ζαβιτσάνο και τον ευλαβέστατο Διάκονο π. Σεραφείμ...
21 Ιουνίου, 2021 - 22:43
Τελευταία ενημέρωση: 21/06/2021 - 22:17

Κυριακή της Πεντηκοστής στην Ιερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδος

Διαδώστε:
Κυριακή της Πεντηκοστής στην Ιερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδος

Την Κυριακή της Πεντηκοστής, 20 Ιουνίου 2021 και ώρα 8.00 π.μ. τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Φανερωμένης Λευκάδος Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου πλαισιωμένου από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Νικηφόρο Ασπρογέρακα, τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Παναγιώτη Ζαβιτσάνο και τον ευλαβέστατο Διάκονο π. Σεραφείμ Περγάρη.

Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, εψάλη ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της Γονυκλισίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου. Πριν το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο γεγονός της ιδρύσεως της Εκκλησίας κατά την Πεντηκοστή καθώς και στο βαθύτερο νόημα των χαρισμάτων του Αγίου Πνεύματος στη ζωή των ευσεβών χριστιανών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων