22/05/2022 22/05/2022 Η Λευκάδα εόρτασε τον Άγιο Κωνσταντίνο και την Αγία Ελένη καθώς και την 158η επέτειο της Ενώσεως των Επτανήσων με την μητέρα Ελλάδα στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Λευκάδος. Το Σάββατο 21 Μαΐου τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου. Το θείο λόγο κήρυξε ο αξιότιμος κ....
22 Μαΐου, 2022 - 18:43
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2022 - 18:47

Ο εορτασμός της 158ης επετείου της Ενώσεως της Επτανήσου με την Ελλάδα στην πόλη της Λευκάδος

Διαδώστε:
Ο εορτασμός της 158ης επετείου της Ενώσεως της Επτανήσου με την Ελλάδα στην πόλη της Λευκάδος

Η Λευκάδα εόρτασε τον Άγιο Κωνσταντίνο και την Αγία Ελένη καθώς και την 158η επέτειο της Ενώσεως των Επτανήσων με την μητέρα Ελλάδα στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Λευκάδος. Το Σάββατο 21 Μαΐου τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο αξιότιμος κ. Οδυσσέας Μανωλίτσης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός – θεολόγος, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στις μορφές των εορταζομένων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και την συμβολή τους στην καθιέρωση της χριστιανικής πίστης.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και ώρα 11:00 π.μ. εψάλη στον Ιερό Ναό Παντοκράτορος επίσημη δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, με την παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου.

Tον πανηγυρικό της ημέρας για το ¨Χρονικό της Ενώσεως¨ εκφώνησε ο κ. Αντώνιος Πεξαράς, αρχαιολόγος.

Στην συνέχεια εψάλη Τρισάγιο όπισθεν του Ιερού Ναού στην μνήμη του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, του Πρόξενου Πέτρου Σταύρου και της συζύγου του Πηνελόπης καθώς και των κτητόρων του εν λόγω Ιερού Ναού Σπυρίδωνος και Μαρίας Σταύρου.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλεώς μας, παρουσία του Σεβασμιώτατου και των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων