29/11/2022 29/11/2022 Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Γενεσίου Θεοτόκου (Παναγίας των Ξένων) Λευκάδος πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022, η 57η Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης.  Αρχικά εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος υποδέχθηκε τους...
29 Νοεμβρίου, 2022 - 19:10
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2022 - 18:51

Στον ΙΝ Γενεσίου Θεοτόκου η 57η Ιερατική Σύναξη της Μητρόπολης Λευκάδος

Διαδώστε:
Στον ΙΝ Γενεσίου Θεοτόκου η 57η Ιερατική Σύναξη της Μητρόπολης Λευκάδος

Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Γενεσίου Θεοτόκου (Παναγίας των Ξένων) Λευκάδος πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022, η 57η Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης. 

Αρχικά εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος υποδέχθηκε τους κληρικούς απευθύνοντας λόγους πατρικούς.

Αμέσως μετά το λόγο έλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γέροντας Αλέξιος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους ο οποίος ομίλησε με θέμα: ¨Η ποιμαντική διακονία του Ιερέα στην Ενορία και στον κόσμο¨. Ακολούθησε διάλογος μεταξύ του εκλεκτού ομιλητού και των κληρικών.

Στο δεύτερο μέρος της Ιερατικής Συνάξεως έγινε ενημέρωση από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Κοσμά περί υπηρεσιακών και διοικητικών θεμάτων.

Μετά το πέρας της Ιερατικής Σύναξης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης, συνοδευόμενος από τον π. Αθανάσιο και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως μετέβει με τον π. Αλέξιο και την Συνοδεία του στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στο Λιβάδι Καρυάς όπου και τους υποδέχθηκε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Αραβανής.

Αφού έγινε ξενάγηση στους χώρους της Ιεράς Μονής και σύντομη αναφορά στην ιστορία του ορεινού μοναστηριού του νησιού μας, ο π. Χριστοφόρος προσέφερε στον π. Αλέξιο μια εικόνα του Τιμίου Προδρόμου ως ελάχιστη ένδειξη αγάπης και τιμής στο σεβαστό πρόσωπο του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους.

     

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων