17/08/2021 17/08/2021 Tηρουμένων των προστατευτικών προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού covid-19 εορτάσθηκε και φέτος το διήμερο του Σαββάτου, 14 και Κυριακής, 15 Αυγούστου 2021 η μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και Παναγίας στον παραθαλάσσιο οικισμό Κεφάλι (Porto Leone) της νήσου Κάλαμος. Το απόγευμα του...
17 Αυγούστου, 2021 - 19:30
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2021 - 18:58

Τίμησαν την Κοίμηση της Θεοτόκου στη νήσο Κάλαμο

Διαδώστε:
Τίμησαν την Κοίμηση της Θεοτόκου στη νήσο Κάλαμο

Tηρουμένων των προστατευτικών προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού covid-19 εορτάσθηκε και φέτος το διήμερο του Σαββάτου, 14 και Κυριακής, 15 Αυγούστου 2021 η μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και Παναγίας στον παραθαλάσσιο οικισμό Κεφάλι (Porto Leone) της νήσου Κάλαμος.

Το απόγευμα του Σαββάτου, 14ης Αυγούστου και ώρα 8.00 μ.μ. εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ᾽αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου.

Το πρωί της Κυριακής, 15ης Αυγούστου τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου πλαισιούμενου υπό του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου π. Σπυρίδωνος Μπούρη και του ευλαβεστάτου διακόνου π. Νικολάου Κοντοπρία.

Πριν το πέρας της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους όσους προσήλθαν στο άκρο της νήσου για να λάβουν την ευλογία της Παναγίας και ευχήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος να σκεπάζει τον καθένα ξεχωριστά, κάνοντας ταυτόχρονα έκκληση να μην ξεχνιούνται τα δυσπρόσιτα αυτά μέρη της Μητροπολιτικής περιφέρειας.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόφιλος μοίρασε στο εκκλησίασμα το ευλογημένο αντίδωρο, γλυκίσματα κι άλλες ευλογίες.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων