16/09/2022 16/09/2022 Η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος στο Βαθύ Μεγανησίου. Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος στο Βαθύ Μεγανησίου η μνήμη του Αγίου Βησσαρίωνος, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης, κτίτορος της Ιεράς Μονής Δουσίκου Τρικάλων και Πολιούχου και προστάτη του Μεγανησίου. Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, εψάλη η Ακολουθία του Όρθρου και...
16 Σεπτεμβρίου, 2022 - 11:41
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2022 - 11:50

Το Μεγανήσι Λευκάδος γιόρτασε τον πολιούχο Άγιο Βησσαρίωνα

Διαδώστε:
Το Μεγανήσι Λευκάδος γιόρτασε τον πολιούχο Άγιο Βησσαρίωνα

Η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος στο Βαθύ Μεγανησίου.
Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος στο Βαθύ Μεγανησίου η μνήμη του Αγίου Βησσαρίωνος, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης, κτίτορος της Ιεράς Μονής Δουσίκου Τρικάλων και Πολιούχου και προστάτη του Μεγανησίου.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, εψάλη η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, πλαισιωμένου από κληρικούς της Μητροπόλεως. Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Κοσμάς ο οποίος κι αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο βίο και το κοινωνικό έργο του Αγίου Βησσαρίωνος.

 

Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον κλήρο, τον Βουλευτή Λευκάδος κ. Αθανάσιο Καββαδά, τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδος κ. Ανδρέα Κτενά, τον Δήμαρχο Μεγανησίου κ. Παύλο Δάγλα και το φιλόχριστο λαό έτη πολλά κι ευλογημένα δια πρεσβειών του προστάτη του Μεγανησίου Αγίου Βησσαρίωνος του θαυματουργού μοιράζοντας στο ευσεβές εκκλησίασμα το ευλογημένο αντίδωρο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων