20/09/2022 20/09/2022 Εκδήλωση μνήμης αφιερωμένη στην Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη και Παράδοση με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή πραγματοποιήθηκε στο Γύθειο την Κυριακή γι 18 Σεπτεμβρίου 2022 στον άυλειο χώρο του Ι. Ναού της Αγίας Τριάδος Γυθείου. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Μικράς Ασίας και Πόντου, Περιφέρειας Γυθείου “η Πρόοδος“, υπό την αιγίδα της...
20 Σεπτεμβρίου, 2022 - 10:06
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2022 - 9:47

Εκδήλωση μνήμης στο Γύθειο για τις Αλησμόνητες Πατρίδες και τους Εθνοϊερομάρτυρες Μητροπολίτες

Διαδώστε:
Εκδήλωση μνήμης στο Γύθειο για τις Αλησμόνητες Πατρίδες και τους Εθνοϊερομάρτυρες Μητροπολίτες

Εκδήλωση μνήμης αφιερωμένη στην Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη και Παράδοση με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή πραγματοποιήθηκε στο Γύθειο την Κυριακή γι 18 Σεπτεμβρίου 2022 στον άυλειο χώρο του Ι. Ναού της Αγίας Τριάδος Γυθείου.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Μικράς Ασίας και Πόντου, Περιφέρειας Γυθείου “η Πρόοδος“, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης.

Ήταν μια αναφορά «στους πέντε Εθνοϊερομάρτυρες Μητροπολίτες που σφαγιάσθηκαν και αναιρέθηκαν το 1922», αλλά και «στους εγκατασταθέντες το 1923 στο Γύθειο Έλληνες που ξεριζώθηκαν και εκδιώχθηκαν από τις Αλησμόνητες Πατρίδες της Ιωνίας και του Πόντου».

Κατά την Εκδήλωση μίλησε ο ηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας Γιάτρισσας αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Πανταζής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Μ. Ασίας περιφέρειας Γυθείου κ. Συμεών Χατζηχαραλάμπους ενώ η Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Γυθείου απέδωσε Μικρασιάτικα τραγούδια.

Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ έκλεισε την εκδήλωση υπογραμμίζοντας την αξία της ιστορικής μνήμης , το σεβασμό που πρέπει να έχουμε για τους Μικρασιάτες προγόνους μας ως και την Ευλαβική Προσκύνηση την οποία οφείλουμε στον Εθνοϊερομάρτυρα Άγιο Χρυσόστομο Μητροπολίτη Σμύρνης τους συν αυτούς αναιρεθέντας μάρτυρας ιερείς.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση θα δείτε εδώ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων