18/10/2019 18/10/2019 Ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καρδαμύλης εορτάζει και τον άγιο ένδοξο Απόστολο και Ευαγγελιστή Λουκά, ώς δεύτερη πανήγυρη κάθε χρόνο. Έτσι και φέτος, κατά την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τελέστηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’, πλαισιούμενου υπό...
18 Οκτωβρίου, 2019 - 22:58
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2019 - 23:03

Για τον Άγιο Απόστολο και Ευαγγελιστή Λουκά στην Καρδαμύλη

Διαδώστε:
Για τον Άγιο Απόστολο και Ευαγγελιστή Λουκά στην Καρδαμύλη

Ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καρδαμύλης εορτάζει και τον άγιο ένδοξο Απόστολο και Ευαγγελιστή Λουκά, ώς δεύτερη πανήγυρη κάθε χρόνο.

Έτσι και φέτος, κατά την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τελέστηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’, πλαισιούμενου υπό του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεώς, ιερέων της αρχιερατικής περιφέρειας Λεύκτρου και του διακόνου, παρουσία του Δημάρχου Δυτικής Μάνης κ. Γιαννημάρα, του Διοικητή του Α.Τ. Δυτικής Μάνης, Αστυνόμου Β’ κ. Κουρούπης, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, μαθητών/τριών του Γυμνασίου και Λυκείου Καρδαμύλης με τους εκπαιδευτικούς τους και πλήθος ευσεβών χριστιανών.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος Γ’, στο κήρυγμά του, μίλησε τονίζοντας οτι ο άγιος Λουκάς ήταν μορφωμένος και ιατρός και κατέληξε οτι η χριστιανοσύνη είναι εναρμονισμένη με την μόρφωση και την επιστήμη.

Στο τέλος, της Θείας Λειτουργίας ο Σεπτός Ποιμενάρχης μοίρασε εικόνες στους μαθητές/τριες των σχολείων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων