17/04/2021 17/04/2021 Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως στις Αιγιές, όπου εψάλη ο Ακάθιστος Ύμνος. Στο κήρυγμά του, μίλησε για το τρίπτυχο: α) την Παναγία Βλαχερνών, ιερό ναό, όπου για πρώτη φορά λέχθηκε ο ύμνος αυτός για την Παναγία και μάλιστα «ορθοστάδην», δηλ. όρθιοι για να ευχαριστήσουν την Υπέρμαχο Στρατηγό. β) Για το...
17 Απριλίου, 2021 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2021 - 19:01

Η Παναγία των Βλαχερνών, το Πατριαρχείο και ο Βυζαντινός Πολιτισμός

Διαδώστε:
Η Παναγία των Βλαχερνών, το Πατριαρχείο και ο Βυζαντινός Πολιτισμός

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως στις Αιγιές, όπου εψάλη ο Ακάθιστος Ύμνος. Στο κήρυγμά του, μίλησε για το τρίπτυχο: α) την Παναγία Βλαχερνών, ιερό ναό, όπου για πρώτη φορά λέχθηκε ο ύμνος αυτός για την Παναγία και μάλιστα «ορθοστάδην», δηλ. όρθιοι για να ευχαριστήσουν την Υπέρμαχο Στρατηγό. β) Για το κύρος και σημασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου μας και την συνεχή προσευχή μας για τον ιερό αυτό θεσμό και τον Οικουμενικό Πατριάρχη μας κ. Βαρθολομαίο και γ) για την μεγάλη αξία του Βυζαντινού πολιτισμού, όχι μόνον ως ιστορικού γεγονότος αλλά και ως μια έμπνευση για το σήμερα.

Ο ιερεύς – εφημέριος του Ναού των Αιγιών π. Στέφανος Ταβουλάρης, τα είχε όλα τακτοποιήσει με την δέουσα ιεροπρέπεια.

 

 

 

 

 

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων