17/11/2019 17/11/2019 Στο μικρό χωριό Πλάτανος (παλαιά ονομασία Λίμπερδο), κοντά στο Γύθειο, μια περιοχή γεμάτη ελαόδενδρα, μετέβη σήμερα 17 Νοεμβρίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης, κ. Χρυσόστομος Γ’, και τέλεσε την Θ. Λειτουργία, στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, πλαισιούμενος από τον εφημέριο π. Παναγιώτη Αρφάνη και τον διάκονο της Μητροπόλεως π. Χριστόδουλο Κρουστάλλη. Στο κήρυγμά του, ο Σεβ....
17 Νοεμβρίου, 2019 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2019 - 21:16

Κυριακή σε ένα μικρό χωριό για τον Μητροπολίτη Μάνης

Διαδώστε:
Κυριακή σε ένα μικρό χωριό για τον Μητροπολίτη Μάνης

Στο μικρό χωριό Πλάτανος (παλαιά ονομασία Λίμπερδο), κοντά στο Γύθειο, μια περιοχή γεμάτη ελαόδενδρα, μετέβη σήμερα 17 Νοεμβρίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης, κ. Χρυσόστομος Γ’, και τέλεσε την Θ. Λειτουργία, στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, πλαισιούμενος από τον εφημέριο π. Παναγιώτη Αρφάνη και τον διάκονο της Μητροπόλεως π. Χριστόδουλο Κρουστάλλη.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβ. ανέλυσε με γλαφυρότητα την ευαγγελική περικοπή του άφρονος πλουσίου, υπογραμμίζοντας από την μια πλευρά την αφροσύνη του πλουσίου και από την άλλη την πνευματική πληρότητα του ανθρώπου που ζεί κατά Θεόν.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβ. πρόσφερε στους κατοίκους του χωρίου εικόνες κατά το πρόγραμμα.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, συνομίλησε με τους κατοίκους του χωριού, επεσκέφθη τον βυζαντινό Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου του 11ου αιώνος, ενώ πριν την αναχώρησή του από το χωριό επισκέφθηκε τους γονείς της μικρής Νεφέλης, που έφυγε για τον ουρανό, έπειτα από την κακιά αρρώστεια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων