27/06/2022 27/06/2022 Ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις της ιστορικής σπουδαίας μάχης του Διρού (26.6.1826) στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και την πλατεία Πύργου Διρού, όπου βρίσκεται και το μνημείο της ηρωΐδος Μανιάτισσας. «Το – διά του Χριστού την πίστη και της πατρίδος την ελευθερία – αποτελεί εσαεί ιδανικό απόφθεγμα», είπε χαρακτηριστικά ο...
27 Ιουνίου, 2022 - 9:20

Μάνης Χρυσόστομος: Η συνεχιζόμενη τουρκική πρόκληση δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού

Διαδώστε:
Μάνης Χρυσόστομος: Η συνεχιζόμενη τουρκική πρόκληση δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού

Ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις της ιστορικής σπουδαίας μάχης του Διρού (26.6.1826) στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και την πλατεία Πύργου Διρού, όπου βρίσκεται και το μνημείο της ηρωΐδος Μανιάτισσας. «Το – διά του Χριστού την πίστη και της πατρίδος την ελευθερία – αποτελεί εσαεί ιδανικό απόφθεγμα», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Στις δηλώσεις του μετά το πέρας της επίσημης Δοξολογίας, την Κυριακή 26 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος είπε:

«Τα γεγονότα της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821 και όλων των μετέπειτα χρόνων δεν συνθέτουν μόνο ιστορικές πολεμικές αναμνήσεις, ένδοξα απομνημονεύματα. Δεν είναι ένα μουσειακό είδος ή απλώς παρελθοντολογία. Το ήθος, η πνοή, το όραμα της Εθνικής Παλιγγενεσίας, το πνεύμα της έχει μία διαχρονικότητα. Και αυτή, η διαχρονικότητα στηρίζεται στο βάθρο του αποφθέγματος «Για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία». Ένα εσαεί ιδανικό απόφθεγμα.

Και τούτο, καθ’ ότι η συνεχιζόμενη τουρκική πρόκληση δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού και ραστώνης. Πάντοτε την ψυχή μας να φλογίζει η εθνική αυτοσυνειδησία και η διαφύλαξη θρησκείας και πατρίδος».

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Άντζελα Γκερέκου.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκος, ως εκπρόσωπος της Βουλής, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης, οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Κρητικός και Αραχωβίτης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας, ο Δήμαρχος Αν. Μάνης κ. Ανδρεάκος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Διοικητής της Διοίκησης Κέντρων Πελοποννήσου, Υποστράτηγος κ. Σκουφίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών κ. Ξιφαράς, λοιποί εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων