09/08/2021 09/08/2021 Με εντολή του Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’, δίνοντας το σύνθημα «Τώρα ο Θεός μας λέγει: “Άνοιξε την αποθήκη”», όλα τα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» και της «Γωνιάς Αγάπης» του Φιλοπτώχου Ταμείου της Ι. Μητροπόλεως τακτοποιήθηκαν σε κιβώτια και με ειδική αποστολή, πρωτοστατούντος του Σεβασμιωτάτου και με την συνδρομή του π....
09 Αυγούστου, 2021 - 15:52
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2021 - 15:44

Μάνης Χρυσόστομος: Τώρα ο Θεός μας λέγει: «Άνοιξε την αποθήκη!»

Διαδώστε:
Μάνης Χρυσόστομος: Τώρα ο Θεός μας λέγει: «Άνοιξε την αποθήκη!»

Με εντολή του Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’, δίνοντας το σύνθημα «Τώρα ο Θεός μας λέγει: “Άνοιξε την αποθήκη”», όλα τα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» και της «Γωνιάς Αγάπης» του Φιλοπτώχου Ταμείου της Ι. Μητροπόλεως τακτοποιήθηκαν σε κιβώτια και με ειδική αποστολή, πρωτοστατούντος του Σεβασμιωτάτου και με την συνδρομή του π. Σταύρου Βλαστέλλη, Διευθυντού του Φιλοπτώχου διενεμήθησαν την Κυριακή και την Δευτέρα (8–9 Αυγούστου) στους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας στα κάτωθι χωριά: Πλάτανο, Κονάκια, Καρβελά, Μυρσίνη, Καστάνια.

Στο τέλος αυτής της αποστολής ο Σεβασμιώτατος δήλωσε: «Η σκέψη μας και η έγνοια μας από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της καταστροφικής αυτής πυρκαϊάς και της κάθε αναζωπύρωσης ήταν στους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας και ιδιαίτερα στους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Και σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες που «η γη ημών έρημος και αι πόλεις πυρίκαυστοι», ώρες θλίψης και της στέρησης, ήταν ανάγκη να εκδηλώσουμε την φιλαδελφία μας. Τώρα η συμφορά αυτή δοκιμάζει την χριστιανική μας ιδιότητα. Τώρα ο Θεός μας καλεί: Άνοιξε την αποθήκη. Λοιπόν, ανοίξαμε πρόθυμα την αποθήκη μας και δώσαμε όλα τα αποθέματα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης και το βασικό αγαθό το νερό στους αδελφούς μας που δοκιμάστηκαν από την λαίλαπα της πυρκαιάς αυτής. Άλλωστε, «Ιλαρόν γαρ δότην αγαπά ο Θεός» και ξέρουμε ότι το ψωμί που δίνουμε γίνεται σπόρος γεωργικός που θ’ αποφέρει πλούσιο καρπό. «Ευλογία εις κεφαλήν του μεταδιδόντος».

«Προσευχόμαστε στην Παναγία την Γιάτρισσα να γιατριάνει τον πόνο και την στενοχώρια μας, να υπομείνουμε τον πειρασμό, να κάμνουμε υπέρβαση της δοκιμασίας και να δώσει την ανατολή της καινούργιας ημέρας».

Η ειδική αυτή αποστολή έκλεισε με επίσκεψη στην Ι. Μονή Παναγίας της Γιάτρισσας Ταϋγέτου.

Την Κυριακή 8 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Ι.Ναό της Αγίας Τριάδος, ερμηνεύοντας το επίκαιρο αποστολικό χωρίο «οίδαμεν ότι πάσα η κτίσις συστενάζει και συνωδίνει άχρι του νυν» και ανέπεμψε ειδική Δέηση για τους πυρόπληκτους.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων