09/11/2020 09/11/2020 Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μετέβη σήμερα 9/11/20 εις τον προσκυνηματικόν Ι. Ναόν Αγίου Νεκταρίου εις Συκέα Λακωνίας τη κανονική αδεία και ευλογία του επιχωρίου και ομόρου Σεβ. Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, όπου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία συμπαραστατούμενος από τον αρχιμ. Ευστάθιο Πορφύρη, Ιεροκήρυκα και τον Αρχιδιάκονο π. Χριστόδουλο Κρουστάλλη,...
09 Νοεμβρίου, 2020 - 14:55
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2020 - 15:08

“Ο μεγάλος αυτός άγιος Ιεράρχης των ημερών μας υπήρξε υπομονετικός”

Διαδώστε:
“Ο μεγάλος αυτός άγιος Ιεράρχης των ημερών μας υπήρξε υπομονετικός”

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μετέβη σήμερα 9/11/20 εις τον προσκυνηματικόν Ι. Ναόν Αγίου Νεκταρίου εις Συκέα Λακωνίας τη κανονική αδεία και ευλογία του επιχωρίου και ομόρου Σεβ. Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, όπου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία συμπαραστατούμενος από τον αρχιμ. Ευστάθιο Πορφύρη, Ιεροκήρυκα και τον Αρχιδιάκονο π. Χριστόδουλο Κρουστάλλη, συμπροσευχομένου του Εφημερίου του ως άνω Ι. Ναού πρωτοπρ. π. Σταύρου Βαρρά.

Σε δήλωσή του, ο Σεβασμιώτατος είπε: «Εφέτος εορτάζουμε σεμνοπρεπώς την συμπλήρωση 100 χρόνων από την οσιακή κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως, του θαυματουργού και Εφόρου Αιγίνης όπου ευρίσκεται και το μοναστήρι του. Τον τιμούμε, ένεκεν της πανδημίας του κορωνοιού και των υγειονομικών μέτρων, τα οποία έχουν επιβληθεί, μ’ ένα διαφορετικό τρόπο. Περισσοτέρως τον τιμούμε εν σιωπή, εν κατανύξει ψυχής, εν περισυλλογή του βίου του, εν πολλή προσευχή, εν τη μελέτη των διδαχών του. Ο ίδιος, ο μεγάλος αυτός άγιος Ιεράρχης των ημερών μας υπήρξε υπομονετικός, πράος, ευγενής, προσεκτικός, ταπεινόφρων, ανεξίκακος, γαλήνιος, ελεήμων, ευάρεστος στο Θεό. Νεκτάριος, νέκταρ η ζωή του! Νέκταρ πνευματικό, αγιότητος, ουρανίων δωρεών. Είθε αυτό το νέκταρ να εμποτίσει και τις δικές μας ψυχές. Το έχουμε απολύτως ανάγκη».

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι αυτός ο προσκηνυματικός Ι. Ναός στη Συκέα Μολάων Λακωνίας υπήρξε εκ των πρώτων ναών οι οποίοι ανηγέρθησαν αμέσως μετά την ανακήρυξη του αγίου (1961). Ο εν λόγω ναός ανηγέρθη το 1963 με την άοκνη μέριμνα των: π. Δημ.Αναστασάκη, π. Χαράλ. Τσάκωνα, π. Ιω. Δεσποινάκη, γέροντος π. Φιλοθέου Ζερβάκου, του πολ. Μηχ. Λεων. Παπαδάκου και με την βοήθεια των πιστών Συκιωτών ακόμη και από το εξωτερικό. Τα εγκαίνια του Ναού τελέσθησαν από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κυρό Κυπριανό στις 29.9.1963. Ο δε νυν Παναγιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος επεμελήθη του όλου Ναού-Προσκυνήματος και κατασκευάστηκαν πολλά συμπληρωματικά έργα.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων