08/10/2019 08/10/2019 Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ το διήμερο 5 και 6 Οκτωβρίου 2019 συμμετείχε στους εορτασμούς για τη Σύναξη της Παναγίας της Βουρλιώτισσας στη Ν. Φιλαδέλφεια, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ. Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019, ο Σεπτός Ποιμενάρχης Μάνης χοροστάτησε στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό...
08 Οκτωβρίου, 2019 - 20:19
Τελευταία ενημέρωση: 08/10/2019 - 18:12

Ο Μητρ. Μάνης στον εορτασμό της Συνάξεως Παναγίας Βουρλιώτισσας στη Ν. Φιλαδέλφεια

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Μάνης στον εορτασμό της Συνάξεως Παναγίας Βουρλιώτισσας στη Ν. Φιλαδέλφεια

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ το διήμερο 5 και 6 Οκτωβρίου 2019 συμμετείχε στους εορτασμούς για τη Σύναξη της Παναγίας της Βουρλιώτισσας στη Ν. Φιλαδέλφεια, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019, ο Σεπτός Ποιμενάρχης Μάνης χοροστάτησε στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Φιλαδελφείας, όπου φυλάσσεται ως πολύτιμο θησαύρισμα η Ιερά θαυματουργός Εικόνας της Παναγίας της Βουρλιώτισσας, της Προστάτιδος και Πολιούχου της Ν. Φιλαδέλφειας, την οποία οι πρόσφυγες μετέφεραν από τα Βουρλά της Μ. Ασίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος στο κήρυγμά του τόνισε τις πνευματικές αρετές της Κυρίας Θεοτόκου.Την ταπείνωση, την υπακοή και τη σιωπή της. «Μεγάλη αρετή η σιωπή για αυτό και μπόρεσε με καρτερία να δει τον Υιό της πάνω στον Σταυρό. Είναι όμως και δεομένη η Παναγία, είναι Εκείνη που υμνούσε και δοξολογούσε τον Θεό. Όλα αυτα τα χαρίσμα και οι αρετές της Παναγίας, μας διδάσκουν την απλότητα της θεώσεως και της μεγάλης ευλάβειας». Πρόσθεσε πως «Αν στην εποχή που ζούμε υπάρχει μια αποϊεροποίηση και μια αμφιβολία στα θέματα του Θεού και προβάλλεται η αμαρτία, τότε ο άνθρωπος γίνεται κτήνος και δηλητηριάζεται πολύ περισσότερο η νεότητα. Τότε σε μια τέτοια εποχή, καταφύγιο είναι η πίστη μας και η Παναγία μας.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης κατέληξε την ομιλία του καλώντας τους πιστούς στις δυσκολίες και τις δοκιμασίες να ενισχύουμε την πίστη μας και την ευλάβειά μας. «Κρατήστε το καντήλι της Παναγίας πάντα αναμμένο».

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου το πρωί, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ συμμετείχε στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, ενώ νωρίς το απόγευμα ο οικείος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ ξενάγησε τους Αρχιερείς, παρουσία του Δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννη Βούρου, στο Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου» στη Ν. Φιλαδέλφεια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων