03/08/2020 03/08/2020 Για την εορτή της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Ελέσης (1 Αυγούστου), μετέβη στα Κύθηρα, κατόπιν προσκλήσεως του επιχωρίου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’. Ο Σεβασμιώτατος  και χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό και τέλεσε και την δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία στην Ι.Μονή της Αγίας Ελέσης. Στα κηρύγματά του ανεφέρθη αφενός μεν με αφορμή...
03 Αυγούστου, 2020 - 15:26
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2020 - 14:32

Ο Μητροπολίτης Μάνης στα Κύθηρα

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μάνης στα Κύθηρα

Για την εορτή της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Ελέσης (1 Αυγούστου), μετέβη στα Κύθηρα, κατόπιν προσκλήσεως του επιχωρίου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’. Ο Σεβασμιώτατος  και χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό και τέλεσε και την δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία στην Ι.Μονή της Αγίας Ελέσης. Στα κηρύγματά του ανεφέρθη αφενός μεν με αφορμή το όνομα της αγίας στο μέγα έλεος του Θεού και αφετέρου στον συνειδητό εν Χριστώ βίο. Στους εορτασμούς παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης και ο Βουλευτής της Ν.Δ. Α’ Πειραιά και Νήσων κ. Νικόλαος Μανωλάκος.

Την Κυριακή ο Σεβ. Ποιμενάρχης λειτούργησε στο ιστορικό ιερό Προσκήνυμα Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης, όπου κηρύττοντας ανεφέρθη στη Θεία Μετάληψη.

Πλήθος πιστών χριστιανών, τόσο στην Αγία Ελέσα, όσο και στην Μυρτιδιώτισσα, προσήλθαν για προσκυνήσουν και να προσευχηθούν.

Ο Μητροπολίτης Μάνης είχε την ευκαιρία να έχει και μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Χρήστο Γιανναρά, με τον οποίο και συνωμίλησαν επι δίωρο για πνευματικά και φιλοσοφικά θέματα.

Περισσότερες φωτογραφίες δείτε ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων