25/07/2021 26/07/2021 Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μετέβη σήμερα, Κυριακή 25 Ιουλίου 2021 στα πανέμορφα Άνω Τσέρια (φημισμένο χωριό για τους παλαιούς πετροπελεκητές), ορεινό οικισμό στους πρόποδες του Ταϋγέτου, στη Δυτική Μάνη και συγκεκριμένα στον εκεί Ι. Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου τέλεσε την Θ. Λειτουργία συμπαραστατούμενος από τον νέο εφημέριο π. Γεώργιο Κουπούζο...
25 Ιουλίου, 2021 - 14:17
Τελευταία ενημέρωση: 26/07/2021 - 18:54

Ο Μητροπολίτης Μάνης τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους Ήρωες του 1821

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μάνης τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους Ήρωες του 1821

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μετέβη σήμερα, Κυριακή 25 Ιουλίου 2021 στα πανέμορφα Άνω Τσέρια (φημισμένο χωριό για τους παλαιούς πετροπελεκητές), ορεινό οικισμό στους πρόποδες του Ταϋγέτου, στη Δυτική Μάνη και συγκεκριμένα στον εκεί Ι. Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου τέλεσε την Θ. Λειτουργία συμπαραστατούμενος από τον νέο εφημέριο π. Γεώργιο Κουπούζο και τον αρχιδιάκονο π. Χριστόδουλο Κρουστάλη.

Ο Σεβ. κήρυξε τον θείο λόγο και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις τρείς άγιες γυναίκες που εορτάζουν αυτή την ημέρα, δηλαδή, μίλησε για την Αγία Άννα την μητέρα της Παναγίας, για την διακόνισσα Ολυμπιάδα, που διηκόνησε τον Ιερό Χρυσόστομο και για την οσία Ευπραξία (4ος αι.) που ασκήτευσε 45 χρόνια. Ειδικότερα, υπογράμμισε την ακλόνητη πίστη τους, την αγνότητα του βίου τους και την μεγάλη τους ευλάβεια.

Στο τέλος, ο Σεβ. τέλεσε και επιμνημόσυνη δέηση για τους Μανιάτες ήρωες του 1821 στο εκεί μνημείο.

Δείτε το σχετικό φωτογραφικό υλικό:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων