21/08/2019 21/08/2019 Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ κατά το διήμερο 17 και 18 Αυγούστου 2019, συμμετείχε κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου στις λατρευτικές εκδηλώσεις επι τη εορτή της Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αρσενίου του εν Πάρω, στην Ιερά Μονή Χριστού Δάσους-Αγίου Αρσενίου και συγκεκριμενα στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου...
21 Αυγούστου, 2019 - 11:12

Στον Άγιο Αρσένιο Πάρου ο Μητρ. Μάνης

Διαδώστε:
Στον Άγιο Αρσένιο Πάρου ο Μητρ. Μάνης

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ κατά το διήμερο 17 και 18 Αυγούστου 2019, συμμετείχε κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου στις λατρευτικές εκδηλώσεις επι τη εορτή της Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αρσενίου του εν Πάρω, στην Ιερά Μονή Χριστού Δάσους-Αγίου Αρσενίου και συγκεκριμενα στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου (παραπλεύρως της Ιεράς Μονής).

Αρχικά, το Σάββατο 17 Αυγουστου ο Σεβ. Μητροπολίτης Παροναξίας υποδέχθηκε τους προσκεκληκέμους Αρχιερείς, τον Σεβ. Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο Γ’ και τον Θεοφ. Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής, όπου προσκύνησαν την Σεπτή Εικόνα της Θεομήτορος.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μάνης κ. Χρυσοστόμου και Παροναξίας κ. Καλλινίκου. Προ του θείου κηρύγματος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας προσφώνησε καταλλήλως τους προσκεκλημένους Αγίους Αρχιερείς. Στον Πανηγυρικό Εσπερινό συμμετείχαν οι αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού καθώς και προσκυνητές από τη Νάξο και την Αντίπαρο.

Την Κυριακή 18 Αυγούστου 2019 τελέστηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο και συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου. Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος, της Τιμίας Κάρας και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου πέριξ του Ιερού Ναού

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων