29/08/2019 29/08/2019 Στον παρά την θάλασσα Νέου Οιτύλου Μάνης Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου, μετέβη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος Γ’, όπου ιερούργησε πλαισιούμενος από τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεώς, Aρχιμ. π. Συμεών Λαμπρινάκο, τον Eφημέριο του Ιερού Ναού Pρωτοπρ. π. Σταύρο Βλαστέλλη και τον Dιάκονο της Μητροπόλεώς, π. Χριστόδουλο Κρουστάλλη. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του,...
29 Αυγούστου, 2019 - 22:57
Τελευταία ενημέρωση: 29/08/2019 - 23:01

Στον παρά την θάλασσα Νέου Οιτύλου Μάνης Ι.Ν. του Αγίου Ιωάννου

Διαδώστε:
Στον παρά την θάλασσα Νέου Οιτύλου Μάνης Ι.Ν. του Αγίου Ιωάννου

Στον παρά την θάλασσα Νέου Οιτύλου Μάνης Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου, μετέβη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος Γ’, όπου ιερούργησε πλαισιούμενος από τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεώς, Aρχιμ. π. Συμεών Λαμπρινάκο, τον Eφημέριο του Ιερού Ναού Pρωτοπρ. π. Σταύρο Βλαστέλλη και τον Dιάκονο της Μητροπόλεώς, π. Χριστόδουλο Κρουστάλλη.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του, προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, μεταξύ των άλλων, είπε:

«Η σημερινή ημέρα είναι πάνυ αιδέσιμος καθ’ οτι μνήμη ποιούμεθα της αποτομής της τιμίας κεφαλής του Αγίου Ιωάννου. Και ο Τίμιος Πρόδρομος επεσφράγισε την ακεραιότητα του βίου του με το μαρτύριο. Ο μέγιστος των Προφητών είπε στον Ηρώδη όταν αμάρτανε «οὐκ ἔξεστί σοι», δεν σου επιτρέπεται να παραβαίνεις τον νόμο του Θεού. Λόγος δυνατός, ισχυρός, ελεγκτικός. Στην πνευματική ζωή υφίστανται και οι πνευματικοί νόμοι, οι εντολές του Θεού που δεν πρέπει να καταστρατηγούμε.

Ο Σεβασμιώτατος κατέληξε, οτι ο Άγιος Ιωάννης δεν είναι τυχαία προσωπικότητα. Είναι μέγιστος των Προφητών, Πρόδρομος του Κυρίου και Βαπτιστής. Είναι αυτός ο λαοφιλής Άγιος, ο οποίος τελικά μας έδειξε τον Κύριο λέγοντας: «ἴδε ὁ ἀμνὸς τοῦ Θεοῦ ὁ αἴρων τὴν ἁμαρτίαν τοῦ κόσμου» (Ιω. 1,29).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων