26/07/2020 26/07/2020 Στο όμορφο παραδοσιακό ψαροχώρι με την πεντακάθαρη παραλία, την Τραχήλα της Δυτ. Μάνης βρέθηκε το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020 και λειτούργησε στον Ι.Ν. Αγ. Τριάδος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’. Στην Θ. Λειτουργία ο Σεβ. Πλαισιώθηκε από τον αρχιμ. π. Ειρηναίο Παπαμάρκου, τον πρεσβ. π. Σταύρο Λουκαρέα και το διάκονο π. Χριστόδουλο Κρουστάλη....
26 Ιουλίου, 2020 - 12:41
Τελευταία ενημέρωση: 26/07/2020 - 12:31

Θεία Λειτουργία σε ένα όμορφο παραδοσιακό ψαροχώρι

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία σε ένα όμορφο παραδοσιακό ψαροχώρι

Στο όμορφο παραδοσιακό ψαροχώρι με την πεντακάθαρη παραλία, την Τραχήλα της Δυτ. Μάνης βρέθηκε το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020 και λειτούργησε στον Ι.Ν. Αγ. Τριάδος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’.

Στην Θ. Λειτουργία ο Σεβ. Πλαισιώθηκε από τον αρχιμ. π. Ειρηναίο Παπαμάρκου, τον πρεσβ. π. Σταύρο Λουκαρέα και το διάκονο π. Χριστόδουλο Κρουστάλη.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την πίστη στο Θεό και την ανδρεία αλλά και ευλάβεια των τριών γυναικών που εόρταζαν την ημέρα αυτή. Δηλαδή, ανεφέρθη στην Αγία Άννα, την μητέρα της Υπεραγίας Θεοτόκου, για την Αγία Ολυμπιάδα, την διακόνισσα επί ημερών του Ιερού Χρυσοστόμου και για την οσία Ευπραξία, την πλουσία εκείνη γυναίκα που έγινε μοναχή και ασκήτευσε. Ειδικότερα ανεφέρθη στην πίστη της Αγίας Άννης, στην διακονία της Αγίας Ολυμπίας και την άσκηση της Οσίας Ευπραξίας. Και ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας έκλεισε το θείο κήρυγμά του με την συμβουλή: «Στερεωθείτε στη πίστη, προσθέσατε διακονία, αυξήσατε την άσκηση».

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. διένειμε στους πιστούς ένα βιβλιαράκι με την Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου και εικόνες.

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων