22/10/2020 22/10/2020 Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μετέβη στις 21 Οκτωβρίου επ’ ευκαιρία της εορτής του Αγίου Αρτεμίου, προστάτου του Αστυνομικού Σώματος στο Αστυνομικό Τμήμα Αρεόπολης Μάνης και τέλεσε τον Αγιασμό προς υγείαν και θεία βοηθεία των υπηρετούντων εκεί αστυνομικών. Μετά τον Αγιασμό ο Σεβ. μίλησε προς τους αστυνομικούς για την σπουδαία αρετή της χριστιανικής...
22 Οκτωβρίου, 2020 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2020 - 17:32

“Το καλό μένει. Το καλό μάς στεφανώνει. Το καλό μάς ανεβάζει”

Διαδώστε:
“Το καλό μένει. Το καλό μάς στεφανώνει. Το καλό μάς ανεβάζει”

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μετέβη στις 21 Οκτωβρίου επ’ ευκαιρία της εορτής του Αγίου Αρτεμίου, προστάτου του Αστυνομικού Σώματος στο Αστυνομικό Τμήμα Αρεόπολης Μάνης και τέλεσε τον Αγιασμό προς υγείαν και θεία βοηθεία των υπηρετούντων εκεί αστυνομικών.

Μετά τον Αγιασμό ο Σεβ. μίλησε προς τους αστυνομικούς για την σπουδαία αρετή της χριστιανικής αγάπης. Μεταξύ των άλλων είπε: «Στην πανάρχαια ερώτηση “τι είναι ο Θεός;”, η απάντηση είναι μία και μοναδική: “Ο Θεός αγάπη εστί” (Α’ Ιω. δ’, 8). Και τούτο αποδεικνύεται από την Δημιουργία του κόσμου και του ανθρώπου, από την συνεχή θεία Πρόνοια, από την Ενανθρώπιση, την Σταύρωση και την Ανάσταση του Υιού και Λόγου του Θεού, του Χριστού. Και τέλος, φανερώνεται η αγάπη και από την Εκκλησία, την διδάσκουσα και ποιμαίνουσα, την αγιάζουσα τον κόσμο. Ο Θεός, λοιπόν, έδωσε αγάπη και ζητεί αγάπη. Το πνευματικό σύνθημα είναι η θεία εντολή: “Αγαπάτε αλλήλους” (Ιω. 15, 34) και μη λησμονούμε ότι το βασικό κριτήριο της Μελλούσης Κρίσεως είναι η αγάπη (Ματθ. ΚΕ’, 31-46). Έπειτα ο μέγας Απόστολος των Εθνών Παύλος την λέξη αγάπη, είναι πολύ χαρακτηριστικό, την αναφέρει 77 φορές στις Επιστολές του και κατ’ εξοχήν πλέκει το Εγκώμιον στην μέγιστη αρετή της αγάπης, εκεί στο 13ο κεφάλαιο της πρώτης προς Κορινθίους επιστολής του. Αλήθεια, θα πρέπει να διαβάσουμε τους στίχους αυτούς, να τους μελετήσουμε, να στοχαστούμε πάνω σ’ αυτούς και να λάβουμε διδαχή συμπεριφοράς στη ζωή και τα έργα μας.

Χρειάζεται λοιπόν επικράτηση της χριστιανικής αγάπης. Αυτό είναι το γνώρισμα των χριστιανών. Αν κάτι έχει ανάγκη η κοινωνία μας είναι η αγάπη. Αυτή γράφει την αληθινή ιστορία της ανθρωπότητας. Το καλό μένει. Το καλό μας στεφανώνει. Το καλό μας ανεβάζει. Δώστε αγάπη. Αγάπη εν δικαιοσύνη. Αγάπη εν αληθεία. Όχι ψεύτικη, εικονική, υποκριτική. Όχι αγαπολογία. Αγάπη πραγματικά χριστιανική».

Στη συνέχεια ο Σεβ. πρόσφερε μία εικόνα της Παναγίας για το Τμήμα, μία ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ στον κ. Διοικητή και από ένα ημερολόγιο του 2021 σ’ όλους τούς.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων