11/02/2021 11/02/2021 Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, ήταν κεντρικός ομιλητής στον κύκλο «Πνευματικών Διαδικτυακών Συζητήσεων» της Ι.Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021, μέσω της πλατφόρμας zoom. Θέμα της ομιλίας του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας ήταν: «Οι Τρείς Ιεράρχες, τι έχουν να...
11 Φεβρουαρίου, 2021 - 19:17
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2021 - 18:24

ΒΙΝΤΕΟ: Η Ομιλία του Μάνης Χρυσοστόμου για τους Τρεις Ιεράρχες

Διαδώστε:
ΒΙΝΤΕΟ: Η Ομιλία του Μάνης Χρυσοστόμου για τους Τρεις Ιεράρχες

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, ήταν κεντρικός ομιλητής στον κύκλο «Πνευματικών Διαδικτυακών Συζητήσεων» της Ι.Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021, μέσω της πλατφόρμας zoom. Θέμα της ομιλίας του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας ήταν: «Οι Τρείς Ιεράρχες, τι έχουν να μας πουν σήμερα;».

Τον ομιλούντα Μητροπολίτη καλωσόρισε ο συντονιστής των συζητήσεων Πανοσ. Αρχ. Ραφαήλ Τσάλτας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης, ευχαρίστησε αρχικά τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο, για την πρόσκληση και την παραχώρηση του διαδικτυακού βήματος επισημαίνοντας παράλληλα ένα ρητό του Αποστόλου Παύλου: «Τοις αγαπώσιν τον Θεόν, πάντα συνεργεί εις έργον αγαθόν», ακολούθως εισήλθε στη κύρια ομιλία του καταθέτοντας κάποια ρητορικά ερωτήματα στην αγάπη των συμμετεχόντων, όπως: «Τι είναι ο Θεός;» και «Πως προσεγγίζουμε το κόσμο και τι είναι ο άνθρωπος;». Στη συνέχεια, παρέθεσε στοιχεία από τους βίους των Τριών Ιεραρχών, αναφέροντας τα έργα και την προσφορά τους, ενώ επεξήγησε και τους τίτλους που τους έδωσε η Εκκλησία μας: Μέγας, Θεολόγος και Χρυσόστομος.

Μετά το πέρας της ομιλίας, δέχθηκε ερωτήσεις τις οποίες απάντησε εύστοχα και θεολογικά. Ολοκληρώνοντας την διαδικτυακή παρουσία του ο Σεβ., ευχαρίστησε ξανά τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο και απηύθυνε πατρικές ευχές προς τους συμμετέχοντες.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων