20/07/2019 20/07/2019 Ο “πύρινος προφήτης” Ηλίας εορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα στη Μάνη. Από τον Ταΰγετο όπου στην κορυφή του (υψομ. 2.408μ.) στέκεται το παραδοσιακό εκκλησάκι του προφήτου μέχρι τον ωραίο ναό στη Μ. Μαντίνεια. Ειδικότερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, την μεν παραμονή μετέβη στον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία στη Χοτάσια Οιτύλου την κυριώνυμο δε ημέρα...
20 Ιουλίου, 2019 - 21:46
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2019 - 21:48

Χειροθεσία Πρωτοπρεσβυτέρου από τον Μητρ. Μάνης

Διαδώστε:
Χειροθεσία Πρωτοπρεσβυτέρου από τον Μητρ. Μάνης

Ο “πύρινος προφήτης” Ηλίας εορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα στη Μάνη. Από τον Ταΰγετο όπου στην κορυφή του (υψομ. 2.408μ.) στέκεται το παραδοσιακό εκκλησάκι του προφήτου μέχρι τον ωραίο ναό στη Μ. Μαντίνεια. Ειδικότερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, την μεν παραμονή μετέβη στον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία στη Χοτάσια Οιτύλου την κυριώνυμο δε ημέρα λειτούργησε στο Καρυοβούνι Λεύκτρου.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό στη Χοτάσια Δήμου Ανατολικής Μάνης, ο Σεβ. μίλησε για την προφητική φωνή, τον ζήλο και την βαθειά αφοσίωση στο Θεό του προφήτη Ηλία. Διευκρίνησε επίσης οτι προφήτης δεν είναι μόνο εκείνος που προφητεύει τα μέλλοντα αλλά και ο γνήσιος κήρυξ του θείου λόγου, ο εξαγγέλων τις εντολές του Θεού.

Την κυριώνυμο ημέρα, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος μετέβη πάνω στις πλαγιές του Ταϋγέτου σε υψόμετρο 500μ. στον εορτάζοντα Ι.Ν. στο Καρυοβούνι Δήμου Δυτικής Μάνης. Στο θ. κήρυγμά του ο Σεβ. μίλησε για τη φράση που αναφέρεται στο κεφ. ΙΖ’ του βιβλίου Βασιλειών Γ’ και είπε ο προφήτης Ηλίας προς τον βασιλέα Αχαάβ: <<Ζη Κύριος ο Θεός>> και αφού ανέφερε θαυμαστά περιστατικά από τον βίο του προφήτου Ηλία, επικαιροποίησε το κήρυγμα αναφερθείς στη ζώσα παρουσία του Θεού στην καθημερινή μας ζωή.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. χειροθέτησε σε πρωτοπρεσβύτερο τον π. Χρήστο Χρηστάκη, δρ. Θεολογίας, έγγαμο κληρικό, ο οποίος είναι απεσπασμένος στο Buffalo της Ι. Μητροπόλεως Ντιτρόϊτ στην Αμερική, όπου και υπηρετεί στον εκεί Ι.Ν. Ευαγγελισμό της Θεοτόκου με αξιόλογη ποιμαντική δραστηριότητα κοντά στους ομογενείς μας.

Ακολούθησε τράπεζα γι’ όλους τους εκκλησιασθένες κάτω από ένα τεράστιο πλατάνι.

Την όλη επιμέλεια της εορτής είχε αναλάβει ο π. Χρήστος Μαλαντζής, ο οποίος ικανοποίησε όλους τους πιστούς και τους επισκέπτες του χωριού.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων