12/03/2023 12/03/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε την Κυριακή Β’ Νηστειών, 12 Μαρτίου 2023, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου και Αγίας Βαρβάρας Κάμπου Αβίας της Δυτικής Μάνης, χειροτόνησε στο βαθμό του πρεσβυτέρου, τον μέχρι πρότινος διάκονο π. Κωνσταντίνο Μαυρικάκη, βιολόγο, 62 ετών και πατέρα πέντε τέκνων, από...
12 Μαρτίου, 2023 - 16:38
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2023 - 16:56

Χειροτονία πρεσβυτέρου και πατέρα πέντε παιδιών από τον Μητροπολίτη Μάνης

Διαδώστε:
Χειροτονία πρεσβυτέρου και πατέρα πέντε παιδιών από τον Μητροπολίτη Μάνης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε την Κυριακή Β’ Νηστειών, 12 Μαρτίου 2023, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου και Αγίας Βαρβάρας Κάμπου Αβίας της Δυτικής Μάνης, χειροτόνησε στο βαθμό του πρεσβυτέρου, τον μέχρι πρότινος διάκονο π. Κωνσταντίνο Μαυρικάκη, βιολόγο, 62 ετών και πατέρα πέντε τέκνων, από την Αθήνα.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος προς τον νέο ιερέα μίλησε για την αξία και το μεγαλείο της ιερωσύνης.

Η χειροτονία τελέστηκε σε κλίμα κατάνυξης και ιεροπρέπειας και έλαβαν μέρος ο πνευματικός του χειροτονηθέντος πρωτοπρ. Ευάγγελος Μαρκαντώνης, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Γιάτρισσας αρχιμ. Χρυσόστομος Πανταζής, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Γεώργιος Ζαρειφόπουλος, άλλοι κληρικοί, συγγενείς, φίλοι του νέου ιερέα και πλήθος πιστών.

Επίσης παρέστη και ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης κ. Δημ. Γιαννημάρας.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Χειροτονία πρεσβυτέρου στο Κάμπο Αβίας Μάνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων