06/07/2020 06/07/2020 Το Σάββατο 4 Ιουλίου ήταν μια ξεχωριστή ημέρα για τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, διότι, με την ευχή, ευλογία και προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Αλεξάνδρου πραγματοποιήθηκαν οι απολυτήριες διπλωματικές εξετάσεις του τρέχοντος σχολικού έτους. Στις εξετάσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα στο κτήριο της Σχολής στην Τρίπολη, συμμετείχαν τρεις μαθητές...
06 Ιουλίου, 2020 - 11:33
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2020 - 11:19

Απολυτήριες εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

Διαδώστε:
Απολυτήριες εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

Το Σάββατο 4 Ιουλίου ήταν μια ξεχωριστή ημέρα για τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, διότι, με την ευχή, ευλογία και προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Αλεξάνδρου πραγματοποιήθηκαν οι απολυτήριες διπλωματικές εξετάσεις του τρέχοντος σχολικού έτους. Στις εξετάσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα στο κτήριο της Σχολής στην Τρίπολη, συμμετείχαν τρεις μαθητές της Σχολής που κρίθηκαν ικανοί να τους απονεμηθεί Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής με βαθμό Άριστα. Οι αριστεύσαντες μαθητές είναι η κ. Ευαγγελία Αντωνοπούλου – Παππά, ο κ. Πέτρος Παππάς και ο κ. Νικόλαος Παπαηλίου.

Οι μαθητές εξετάστηκαν από Επιτροπή, ορισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και αποτελούμενη από τους Καθηγητές Βυζαντινής Μουσικής, Βασίλειο Γεωργαρά, Διευθυντή της Σχολής και Πρόεδρο της Επιτροπής, Κωνσταντίνο Μπιλάλη, Καθηγητή στο Ωδείο «Σίμων Καράς», Χαράλαμπο Ριμπά, Καθηγητή στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας, Αλέξανδρο Γεωργουλή και Γεώργιο Φουντά, Καθηγητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας. Ως εκπρόσωπος του Υπουργείου παρέστη ο κ. Ιωάννης Μεγαλοκονόμος, εκπαιδευτικός. Παρόντες στις εξετάσεις ήταν ο δάσκαλος της Σχολής κ. Δημήτριος Καραχάλιος, καθώς και μαθητές κατωτέρων ετών.

Ο Διευθυντής της Σχολής, αφού μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρου, ο οποίος απουσίαζε σε προσκύνημα στα αιματωβαμένα χώματα του όρους Μπέλες, ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής για την παρουσία τους, επαίνεσε τους μαθητές για τον ζήλο και την επιμέλειά τους όλα τα χρόνια της μαθητείας τους και ευχήθηκε να αναδειχθούν και άλλοι μαθητές διπλωματούχοι και συνεχιστές της του Δαμασκηνού ιεράς τέχνης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων