22/08/2020 22/08/2020 Στο χωριό Πάπαρι της Μαντινείας εορτάζεται με κάθε λαμπρότητα η εορτή της Παναγίας μας, στην Απόδοση της εορτής, τα λεγόμενα και εννιάμερα της Παναγίας. Η εορτή αυτή είναι ξεχωριστή για το μικρό χωριό Πάπαρι. Οι λιγοστοί κάτοικοι, οι συμπατριώτες από την Τρίπολη και την Αθήνα και οι προσκυνητές εκ της περιφερείας του τέως Δήμου Βαλτετσίου...
22 Αυγούστου, 2020 - 22:25
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2020 - 22:27

Εορτάστηκε η Παναγία η “Τσεμπερού” στην Μαντίνεια

Διαδώστε:
Εορτάστηκε η Παναγία η “Τσεμπερού” στην Μαντίνεια

Στο χωριό Πάπαρι της Μαντινείας εορτάζεται με κάθε λαμπρότητα η εορτή της Παναγίας μας, στην Απόδοση της εορτής, τα λεγόμενα και εννιάμερα της Παναγίας. Η εορτή αυτή είναι ξεχωριστή για το μικρό χωριό Πάπαρι. Οι λιγοστοί κάτοικοι, οι συμπατριώτες από την Τρίπολη και την Αθήνα και οι προσκυνητές εκ της περιφερείας του τέως Δήμου Βαλτετσίου και όχι μόνο, οδηγούν τα βήματά τους κάθε χρόνο προς την Παναγία, ανηφορίζοντας με κάθε τρόπο στο γραφικό και πανέμορφο όρος Τσεμπερού και φτάνοντας στον ομώνυμο Ναό της Παναγίας, στο παλαιό Μοναστήρι της Θεοτόκου.

Το Σάββατο 22α Αυγούστου 2020, στην Ακολουθία του Εσπερινού προς τιμήν της Παναγίας μας, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, πλαισιούμενος εξ Ιερέων της Αρχιερατικής Περιφέρειας, ενώ Ιεροψάλτες έψαλαν τους ύμνους προς την Παναγία μας. Πλήθος πιστών συμμετείχε στην κατανυκτική Ακολουθία του Εσπερινού, προσφέροντας Αρτοκλασίες, οι οποίες διαβάστηκαν υπέρ υγείας πάντων των ευσεβών και Ορθοδόξων Χριστιανών. Συγκινητική ήταν η Ακολουθία των Εγκωμίων και η περιφορά του ιερού Επιταφίου της Παναγίας μέχρι τον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων και του παλαιού προσκυνήματος των Αγίων Θεοδώρων εντός της μάνδρας της Παναγίας Τσεμπερούς.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης, αφού ομίλησε στους πιστούς, εν συνεχεία τους ευχήθηκε υγεία προσωπική και οικογενειακή, ενώ επικρότησε τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται διά την ανακαίνιση του Ιερού Ναού της Παναγίας μας. Μετά το πέρας του Εσπερινού προσφέρθηκαν εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των συγχωριανών μας γλυκίσματα, ποτά και αναψυκτικά σε όλους. Ανήμερα θα τελεσθεί ο Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Ευχόμαστε η Παναγία η Τσεμπερού να είναι βοήθεια σε όλους τους Προσκυνητάς.

ΧΑΜπίτας

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων