21/11/2021 21/11/2021 Η Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου εορτάζεται λαμπρά από την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας στο όμορφο και γραφικό Λεωνίδιο της Κυνουρίας. Οι ιερές Ακολουθίες, οι οποίες λαμβάνουν χώρα την 20η και 21η Νοεμβρίου, έχουν πανηγυρικό χαρακτήρα. Οι χριστιανοί τιμούν την αειπάρθενο και Θεοτόκο Μαρία, την Παναγία την Έλωνα, την Παναγία μας, η οποία...
21 Νοεμβρίου, 2021 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2021 - 21:33

Ευλογημένη Κυριακή στο όμορφο και γραφικό Λεωνίδιο

Διαδώστε:
Ευλογημένη Κυριακή στο όμορφο και γραφικό Λεωνίδιο

Η Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου εορτάζεται λαμπρά από την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας στο όμορφο και γραφικό Λεωνίδιο της Κυνουρίας. Οι ιερές Ακολουθίες, οι οποίες λαμβάνουν χώρα την 20η και 21η Νοεμβρίου, έχουν πανηγυρικό χαρακτήρα. Οι χριστιανοί τιμούν την αειπάρθενο και Θεοτόκο Μαρία, την Παναγία την Έλωνα, την Παναγία μας, η οποία είναι η αιτία της σωτηρίας μας και μας σκεπάζει κάτω από τις αέναες προσευχές της στον Υιό της και Σωτήρα μας Ιησού Χριστό.

Έτσι και φέτος στο Λεωνίδιο, στο κέντρο της Τσακωνιάς, Κλήρος, Άρχοντες και Λαός συμμετείχαν στην εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, που έγινε με κέντρο το ιερό Μετόχι της Παναγίας τήςΈλωνας.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, υποδέχθηκε στην είσοδο του Μετοχιακού Ιερού Ναού του Αγίου Αντωνίου Λεωνιδίου την θαυματουργό ιερά Εικόνα της Παναγίας της Έλωνας.

Εν συνεχεία εψάλη η Ακολουθία της ιεράς Παρακλήσεως προς την Παναγία μας μετά θείου κηρύγματος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και ακολούθησε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός.

Ανήμερα της εορτής, Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, τελέσθηκε ο Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, η καθιερωμένη λιτάνευσις στην πόλη του Λεωνιδίου δεν πραγματοποιήθηκε.

Για μία ακόμα χρονιά η Ιερά Μονή διέθεσε το αντίστοιχο χρηματικό ποσό, που αναλογούσε στην καθιερωμένη εόρτια τράπεζα, σε υποτροφίες προς τους αριστούχους μαθητές του Γυμνασίου, του Λυκείου και του ΕΠΑΛ Λεωνιδίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων