08/07/2022 08/07/2022 Η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και αθληφόρου Κυριακής, εορτάσθηκε στον πανηγυρίζοντα νεοανεγειρόμενο Ναό της Αγίας Κυριακής στο Αρκαδικό Xωριό στην Κυνουρία. Στον Εσπερινό της εορτής την Τετάρτη 6 Ιουλίου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, με την συμμετοχή του ιερού Κλήρου, των τοπικών αρχών και του ευσεβούς Λαού. Την διακονία του λόγου...
08 Ιουλίου, 2022 - 9:32
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2022 - 9:38

Η εορτή της Αγίας Κυριακής στο Ακραδικό Χωριό στην Κυνουρία

Διαδώστε:
Η εορτή της Αγίας Κυριακής στο Ακραδικό Χωριό στην Κυνουρία

Η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και αθληφόρου Κυριακής, εορτάσθηκε στον πανηγυρίζοντα νεοανεγειρόμενο Ναό της Αγίας Κυριακής στο Αρκαδικό Xωριό στην Κυνουρία.

Στον Εσπερινό της εορτής την Τετάρτη 6 Ιουλίου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, με την συμμετοχή του ιερού Κλήρου, των τοπικών αρχών και του ευσεβούς Λαού.

Την διακονία του λόγου ανέλαβε με ευλογία του Σεβασμιωτάτου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Μωϋσής Καψάλης ο οποίος αναφέρθηκε στους αγώνες και στο Μαρτύριο της Αγίας και στο έργο της ανεγέρσεως του Ναού.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κάνοντας αναδρομή, αναφέρθηκε στην έλλειψη Ναού στον οικισμό και όταν ανέλαβε την διαποίμανση της Μητροπόλεως έκανε αγώνα να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος και όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την ανέγερση του Ναού.

Συγχάρηκε και ευχαρίστησε όσους βοήθησαν μέχρι σήμερα στα έργα ανοικοδομήσεως και μακάρισε την ψυχή του Μητροπολίτου Νεαπόλεως του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων κυρού Αμβροσίου, του προσφάτως κοιμηθέντος, Μεγάλου Ευεργέτου του Ναού, ευχόμενος να βρεθούν και άλλοι μιμητές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων