09/06/2021 09/06/2021 Το Εξωκκλήσιο της Αναλήψεως του Κυρίου στην θέση «Βράχος της Πηγής» βρίσκεται στις παρυφές του καταπράσινου και κατάφυτου Μαινάλου, βορειοδυτικά της Τριπόλεως και σαν μπαλκόνι αγναντεύει την πόλη. Την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 παραμονή της εορτής, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και Αρτοκλασία. Οι φίλοι και τα μέλη του Συλλόγου των Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων (ΣΑΟΟ)...
09 Ιουνίου, 2021 - 21:42

Η εορτή της Αναλήψεως στις παρυφές του καταπράσινου Μαινάλου

Διαδώστε:
Η εορτή της Αναλήψεως στις παρυφές του καταπράσινου Μαινάλου

Το Εξωκκλήσιο της Αναλήψεως του Κυρίου στην θέση «Βράχος της Πηγής» βρίσκεται στις παρυφές του καταπράσινου και κατάφυτου Μαινάλου, βορειοδυτικά της Τριπόλεως και σαν μπαλκόνι αγναντεύει την πόλη.

Την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 παραμονή της εορτής, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και Αρτοκλασία.

Οι φίλοι και τα μέλη του Συλλόγου των Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων (ΣΑΟΟ) προσέφεραν Αρτοκλασίες υπέρ υγείας και βοηθείας πάντων των ευλαβών χριστιανών.

Σε αυτό το ύψωμα της Τριπόλεως, οι παλιότεροι οικοδόμησαν το πανέμορφο Ναύδριο της Αναλήψεως, με μόνο σκοπό την πνευματική ανάταση των Χριστιανών.

Όπως ο Χριστός σαράντα ημέρες μετά την Ανάστασή του, ανεβάζει στους ουρανούς την ανθρώπινη φύση και ξαναδίδει στον άνθρωπο αυτό που του έλειπε: την δυνατότητα συνεχούς κοινωνίας με τον Θεό, τη δυνατότητα υπερβάσεως της αμαρτίας και του θανάτου, τη δυνατότητα της σωτηρίας και της λυτρώσεως, έτσι και στο βράχο της Αναλήψεως της Τριπόλεως, η ψυχή αναπνέει το άρωμα της Θείας Χάριτος του εις ουρανούς αναληφθέντος Χριστού μας.

ΠΗΓΗ: ΧΑΜπίτας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων