26/02/2021 26/02/2021 Γεωργικές εργασίες από τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο. Τον Φεβρουάριο γίνονται διάφορες γεωργικές εργασίες, ώστε αργότερα να έχουμε καλή και πλούσια παραγωγή. Όπως πολλές φορές έχουμε γράψει, φιλοσοφία του Σεβασμιωτάτου είναι ότι «η γη είναι η ζωή μας και πρέπει να την αγαπάμε και να την δουλεύουμε». Κι αυτό γίνεται από αγάπη προς...
26 Φεβρουαρίου, 2021 - 19:16
Τελευταία ενημέρωση: 26/02/2021 - 19:14

“Η γη είναι η ζωή μας και πρέπει να την αγαπάμε”

Διαδώστε:
“Η γη είναι η ζωή μας και πρέπει να την αγαπάμε”

Γεωργικές εργασίες από τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο.

Τον Φεβρουάριο γίνονται διάφορες γεωργικές εργασίες, ώστε αργότερα να έχουμε καλή και πλούσια παραγωγή. Όπως πολλές φορές έχουμε γράψει, φιλοσοφία του Σεβασμιωτάτου είναι ότι «η γη είναι η ζωή μας και πρέπει να την αγαπάμε και να την δουλεύουμε».

Κι αυτό γίνεται από αγάπη προς τη φύση και τον Κτίστη, αλλά και για να δώσουμε το παράδειγμα της εργασίας, που είναι εντολή του Θεού. Έτσι στην Αγία Γραφή διαβάζουμε ότι ο άνθρωπος «εν ιδρώτι του προσώπου του» θα τρώγει τον άρτο του και ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αμοίβονται. Επίσης υπάρχουν οι παραβολές του Καλού Σπορέα, του Ασώτου Υιού, των ταλάντων, του άφρονος πλουσίου κ.α, που αναφέρονται στην ανθρώπινη εργασία.

Στο πλαίσιο αυτό προ ημερών ο Σεβασμιώτατος με συνεργάτες του εκτέλεσε εργασίες κλαδέματος στο αμπέλι της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου στην Περδικόβρυση Κυνουρίας.

Επίσης, στα κτήματα της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Σίντζας στο Λεωνίδιο κλάδεψαν και καθάρισαν τον ελαιώνα και σε άλλο κτήμα φύτεψαν πατάτες και περιποιήθηκαν εσπεριδοειδή δένδρα (πορτοκαλιές, μανταρινιές και λεμονιές).

Έτσι αργότερα θα έχουμε τη χαρά της πλούσιας παραγωγής και κατόπιν της συγκομιδής των ευλογημένων προιόντων, που μας προσφέρει η γη και ο Δημιουργός, τα οποία θα καλύψουν τόσο τις ανάγκες των Ιδρυμάτων της Μητροπόλεως, όσο και τις ανάγκες των αναξιοπαθούντων αδελφών μας.

ΧΑΜπίτας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων