23/01/2022 23/01/2022 Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως Αρχιερατική τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και ιερό Μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως των αειμνήστων Αρχιερέων, των αρχιερατευσάντων στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, των Ιερέων των ιερατευσάντων στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, ως και πάντων των κεκοιμημένων Ευεργετών και Δωρητών του Ναού, την Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022. Γράφει...
23 Ιανουαρίου, 2022 - 22:12

Μνημόσυνο Αρχιερέων στην Τρίπολη

Διαδώστε:
Μνημόσυνο Αρχιερέων στην Τρίπολη

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως Αρχιερατική τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και ιερό Μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως των αειμνήστων Αρχιερέων, των αρχιερατευσάντων στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, των Ιερέων των ιερατευσάντων στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, ως και πάντων των κεκοιμημένων Ευεργετών και Δωρητών του Ναού, την Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022.

Γράφει ο Χ.Α. Μπίτας

Τη Θεία Λειτουργία και το ιερό Μνημόσυνο τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη , ο οποίος μετέβη στη Μεγαλόπολη για το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμίου.

Το ιερό αυτό Μνημόσυνο τελείται κάθε χρόνο από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, ως ελάχιστο αντίδωρο, υποχρέωση και αναγνώριση της προσφοράς των μακαριστών Αρχιερέων και πάντων των κεκοιμημένων Ευεργετών και Δωρητών του Ναού.

Το Σάββατο τελέσθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκήτου και των Εφημερίων της πόλεως Τρισάγιο επί του κοινού τάφου των Αρχιερέων στον Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Τριπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων