11/06/2021 11/06/2021 Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, τελέσθηκε ιερά Αγρυπνία, την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2021, επί τη μνήμη του νέου μεγάλου αγίου της Εκκλησίας μας, Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Θαυματουργού, και επ’ ευκαιρία της έναρξης της εξεταστικής περιόδου όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και...
11 Ιουνίου, 2021 - 16:10
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2021 - 20:53

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας ευχήθηκε σε μαθητές και φοιτητές

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μαντινείας ευχήθηκε σε μαθητές και φοιτητές

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, τελέσθηκε ιερά Αγρυπνία, την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2021, επί τη μνήμη του νέου μεγάλου αγίου της Εκκλησίας μας, Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Θαυματουργού, και επ’ ευκαιρία της έναρξης της εξεταστικής περιόδου όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως και στην επερχομένη της Πεντηκοστής, κατά την οποία το Πανάγιο Πνεύμα φώτισε τους Αποστόλους, καθώς και στον σύγχρονο άγιο Λουκά, που με την αγιότητα, τη σοφία και τις γνώσεις του βοηθούσε τον συνάνθρωπο, ιδιαίτερα τον πονεμένο και πάσχοντα, παρά τους διωγμούς που υπέστη.

Επίσης, συνεχάρη τα νέα παιδιά, που προσέτρεξαν να προσευχηθούν και να λάβουν την ευλογία του Θεού, παρά τις δυσκολίες λόγω της επιδημίας, και ευχήθηκε να λάβουν δύναμη και φώτιση και να έχουν επιτυχίες στις εξετάσεις και στη ζωή τους. «Σας καμαρώνουμε» τόνισε χαρακτηριστικά, «γιατί είστε τα παιδιά μας, η συνέχειά μας, το μέλλον μας και η ελπίδα μας».

Με ευλογία του Σεβασμιωτάτου, διενεμήθη στους συμμετέχοντες ιερά Εικόνα του αγίου Λουκά, αναγράφουσα όπισθεν αυτής τις αρχιερατικές ευχές του για «καλή επιτυχία».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων