05/05/2021 05/05/2021 Τελέστηκε την Τρίτη της Διακαινησίμου, η πανήγυρις του Ιερού Ναού του αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου στο χωριό Πέλαγος Μαντινείας, κοντά στην πόλη της Τριπόλεως. Την παραμονή, Δευτέρα της Διακαινησίμου, τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία. Το πρωΐ της ημέρας της μνήμης του Αποστόλου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λείτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας...
05 Μαΐου, 2021 - 21:36

Ο ναός του Ευαγγελιστού στο χωριό Πέλαγος

Διαδώστε:
Ο ναός του Ευαγγελιστού στο χωριό Πέλαγος

Τελέστηκε την Τρίτη της Διακαινησίμου, η πανήγυρις του Ιερού Ναού του αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου στο χωριό Πέλαγος Μαντινείας, κοντά στην πόλη της Τριπόλεως. Την παραμονή, Δευτέρα της Διακαινησίμου, τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία.

Το πρωΐ της ημέρας της μνήμης του Αποστόλου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λείτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο, με τη συμμετοχή Ιερέων από την Τρίπολη και από ενορίες της Μητροπόλεως. Παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος κ. Γεώργιος Μουλόπουλος, ενορίτες, φίλοι της ενορίας και προσκυνητές από την Τρίπολη και τα γύρω χωριά.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, του οποίου ελάχιστοι Ναοί υπάρχουν στον Ορθόδοξο χώρο, και απηύθυνε θερμές ευχες και ευλογίες στους τιμώντας τον Άγιο και στους πιστούς της ενορίας.

Μετά τη Λειτουργία παρετέθη κέρασμα στο ανεγειρόμενο Ενοριακό Κέντρο του Ναού.

ΠΗΓΗ: ΧΑΜ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων