31/08/2022 31/08/2022 Με λαμπρότητα εορτάσθηκε την Τρίτη 30 Αυγούστου 2022, η μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Αλεξάνδρου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο Ποιμενάρχης αυτής κ. Αλέξανδρος. Στο ανακαινισθέν παλαιόν Μοναστήριον της Παναγίας επί του όρους Τσεμπερού του χωρίου Πάπαρι Μαντινείας, τελέσθηκε Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο,...
31 Αυγούστου, 2022 - 8:27
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2022 - 8:49

Ονομαστήρια Μητροπολίτου Μαντινείας στην γενέτειρά του

Διαδώστε:
Ονομαστήρια Μητροπολίτου Μαντινείας στην γενέτειρά του

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε την Τρίτη 30 Αυγούστου 2022, η μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Αλεξάνδρου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο Ποιμενάρχης αυτής κ. Αλέξανδρος.

Στο ανακαινισθέν παλαιόν Μοναστήριον της Παναγίας επί του όρους Τσεμπερού του χωρίου Πάπαρι Μαντινείας, τελέσθηκε Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου. Συμπροσευχόμενοι στο ιερό Βήμα παρέστησαν ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος ο οποίος νωρίτερα τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Κάτω Ασέας.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τη παρακλήσει του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Αλεξάνδρου ο Μητροπολίτης Πατρών τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου Δημητρίου Πολύδωρου και ο Μητροπολίτης Ιερισσού την εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Ιωάννου Παζιούρου.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε εγκαρδίως τους παρισταμένους Αρχιερείς, τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και Φορέων, καθώς και τους πιστούς, που προσήλθαν να τιμήσουν τον Άγιο Αλέξανδρο, αλλά και να ευχηθούν στον ίδιο. Ακόμη ευχήθηκε στους νέους Κληρικούς να καταστούν άξιοι Λειτουργοί των Μυστηρίων της Εκκλησίας μας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων