24/03/2019 24/03/2019 Σε συγκινητική ατμόσφαιρα και με την παρουσία πλήθους κόσμου τελέσθηκε η χειροτονία του νέου βοηθού Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ο οποίος τέλεσε και την χειροτονία του νέου Επισκόπου. Επίσης συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομος,...
24 Μαρτίου, 2019 - 12:43
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2019 - 13:06

Στην Τρίπολη έγινε η χειροτονία του νέου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου

Διαδώστε:
Στην Τρίπολη έγινε η χειροτονία του νέου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα και με την παρουσία πλήθους κόσμου τελέσθηκε η χειροτονία του νέου βοηθού Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ο οποίος τέλεσε και την χειροτονία του νέου Επισκόπου. Επίσης συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομος, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, Άρτης κ. Καλλίνικος, Μάνης κ. Χρυσόστομος και οι Επίσκοποι Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και Θεσπιών κ. Συμέων. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο ιερό παρέστη συμπροσευχόμενος, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Τέλος, παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών της Τρίπολης και πολλοί κληρικοί της ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο από τη χειροτονία:

 

Χειροτονήθηκε ο νέος επίσκοπος Τεγέας Θεόκλητος με καταγωγή από το Άργος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων