11/07/2021 11/07/2021 Με οδύνη σύμπασα η Τρίπολη αποχαιρέτησε χθες, Σάββατο 10 Ιουλίου, τον επί 33 χρόνια μακαριστό εφημέριο του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού και Αγίων Νεομαρτύρων Τριπόλεως Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Αλέξανδρο Παπαδόπουλο. Την Εξόδιο Ακολουθία τέλεσε με ευλογία και άδεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, τον οποίο και εκπροσώπησε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος,...
11 Ιουλίου, 2021 - 16:43
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2021 - 16:28

Τελέστηκε η εξόδιος του μακαριστού πατρός Αλέξανδρου Παπαδόπουλου

Διαδώστε:
Τελέστηκε η εξόδιος του μακαριστού πατρός Αλέξανδρου Παπαδόπουλου

Με οδύνη σύμπασα η Τρίπολη αποχαιρέτησε χθες, Σάββατο 10 Ιουλίου, τον επί 33 χρόνια μακαριστό εφημέριο του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού και Αγίων Νεομαρτύρων Τριπόλεως Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Αλέξανδρο Παπαδόπουλο.

Την Εξόδιο Ακολουθία τέλεσε με ευλογία και άδεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, τον οποίο και εκπροσώπησε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, συγχωριανός του μεταστάντος. Συμμετείχαν και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος καθώς και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μετά πλειάδος Κληρικών.

Ο Σεβασμιώτατος άγιος Πατρών στον επικήδειο λόγο του αναφέρθηκε στα χαρίσματα που κοσμούσαν την προσωπικότητα του πολυκλαύστου Ιερέως ως εξαίρετου Εφημερίου και πνευματικού πατρός, υποδειγματικού λειτουργού, λατρευτού οικογενειάρχου αξιαγάπητου συμπολίτου και ανθρώπου. Του μακαριστού πρωθιέρεως Αλεξάνδρου Παπαδοπούλου, του εν σκληρά δοκιμασία και πόνo τελευτήσαντος είη η μνήμη αιωνία και αγήρως.

Οι ευχές του στην θριαμβεύουσα Εκκλησία Του, ας πρεσβεύουν και γίνουν βάλσαμο υπέρ των εν θλίψη οικείων και συγγενών του, των ενοριτών και πνευματικών του τέκνων και πάντων των ανθρωπίνως πoνεσάντων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων