16/08/2020 16/08/2020 Το επονομαζόμενο “Πάσχα του Καλοκαιριού” που είναι η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Συγκεκριμένα την παραμονή 14 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κανδήλας ενώ ανήμερα του Δεκαπενταύγοστου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία...
16 Αυγούστου, 2020 - 13:15
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2020 - 12:57

Το “Πάσχα του Καλοκαιριού” στην Μητρόπολη Μαντινείας

Διαδώστε:
Το “Πάσχα του Καλοκαιριού” στην Μητρόπολη Μαντινείας

Το επονομαζόμενο “Πάσχα του Καλοκαιριού” που είναι η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Συγκεκριμένα την παραμονή 14 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κανδήλας ενώ ανήμερα του Δεκαπενταύγοστου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκαν στην αυλή της ιστορικής Ιεράς Μονής Επάνω Χρέπας.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα που έβγαλε και τις δύο ημέρες αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας μέσω από τις αγιογραφίες και τους ύμνους τόσο ως Μητέρα του Θεού αλλά και ως δική μας μάνα και στη Χάρις που έλαβε από τον Θεό καθώς και στον σημαντικότατο ρόλο που διαδραμάτησε στη Σωτηρία του ανθρωπίνου γένους.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, προέστη των ιερών Ακολουθιών στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Ελώνης Κυνουρίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων