13/06/2021 13/06/2021 Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Δάρα Μαντινείας λειτούργησε την Κυριακή των αγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου, 13 Ιουνίου 2021, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος. Κατά τη διάρκεια της αναιμάκτου Θυσίας, ο Θεοφιλέστατος, κατ’ εντολήν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου Αλεξάνδρου Προκόπου. Ο...
13 Ιουνίου, 2021 - 22:49

Χειροτονία πρεσβυτέρου στο Δάρα Μαντινείας

Διαδώστε:
Χειροτονία πρεσβυτέρου στο Δάρα Μαντινείας

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Δάρα Μαντινείας λειτούργησε την Κυριακή των αγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου, 13 Ιουνίου 2021, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος. Κατά τη διάρκεια της αναιμάκτου Θυσίας, ο Θεοφιλέστατος, κατ’ εντολήν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου Αλεξάνδρου Προκόπου.

Ο νέος Ιερεύς είναι υιός του Ιερέως Δημητρίου Προκόπου, έγγαμος και πατέρας ενός αγοριού. Μαθήτευσε στην Πατμιάδα Πατριαρχική Σχολή και αποφοίτησε από το Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών.

Στον λόγο του, ο χειροτονούμενος δοξολόγησε τον ελεήμονα Θεό, που τον αξιώνει της μεγάλης Χάριτος της Ιερωσύνης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τις ευεργεσίες και την αγάπη του, τους γεννήτορές του και τα αδέλφια του, τη σύζυγο και το παιδί τους και όσους τον στήριξαν στην απόφασή του να ενδυθεί το τίμιο και άγιο ράσο.

Ο χειροτονών, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος, στην αντιφώνησή του, αναφέρθηκε στην αξία της Ιερωσύνης και στην σταυροαναστάσιμη πορεία του Κληρικού, η οποία αποκούμπι στις δυσκολίες θα έχει την Αγία Τράπεζα, το Ποτήριο της Ζωής και το ωμόφορο του Μητροπολίτου του.

Με φόβο Θεού θα προοδεύει πνευματικά και θα παίρνει δύναμη από τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας, τα οποία θα μεταδίδει στους Χριστιανούς, τους οποίους πρέπει να σέβεται, να αγαπά και να θυσιάζεται γι’ αυτούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων