22/05/2021 22/05/2021 Υπαίθρια πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στη μνήμη των Πολιούχων της Τρίπολης Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου τελέστηκε σήμερα το πρωί στην πλατεία Άρεως. Οι εορτασμοί, βεβαίως, ξεκίνησαν από χθες, Πέμπτη 21/5/2021, με τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό. Λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού, η Ακολουθία του Εσπερινού τελέστηκε εκτός και προ των πυλών...
22 Μαΐου, 2021 - 10:40
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2021 - 13:12

Τρίπολη: Υπαίθρια πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τους Πολιούχους

Διαδώστε:
Τρίπολη: Υπαίθρια πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τους Πολιούχους

Υπαίθρια πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στη μνήμη των Πολιούχων της Τρίπολης Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου τελέστηκε σήμερα το πρωί στην πλατεία Άρεως.

Οι εορτασμοί, βεβαίως, ξεκίνησαν από χθες, Πέμπτη 21/5/2021, με τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού, η Ακολουθία του Εσπερινού τελέστηκε εκτός και προ των πυλών του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Αγίων Νεομαρτύρτων Δημητρίου και Παύλου και Προφήτου Ηλιού Τριπόλεως.

Άρχισε με την υποδοχή των ιερών Λειψάνων των αγίων Νεομαρτύρων από την Ιερά Μονή Βαρσών και της τιμίας Κάρας του αγίου Νεομάρτυρος Δημητρίου εκ του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, όπου φυλάσσονται.

Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, συμμετεχόντων του Σεβ. Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητου, του οικείου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, του Θεοφ. Επισκόπου Τεγέας κ. Θεόκλητου, βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως, πολλών Κληρικών της Μητροπόλεως, αλλά και επισκεπτών – προσκυνητών, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους ευσεβούς Λαού του Θεού.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη θυσία των Αγίων Νεομαρτύρων για την πίστη στον Χριστό και για τη Ρωμηοσύνη, για τις δύσκολες μέρες που ζούμε, λόγω της παγκοσμίου πανδημίας και για τα διακόσια χρόνια από την έναρξιν του ιερού Αγώνος των προγόνων μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων