24/01/2022 24/01/2022 Εν όψει της Εορτής των Αγίων Πατέρων Μεγάλων Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, προστατών και εφόρων της Παιδείας του Γένους ημών, η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, διοργανώνει την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 μια σειρά από εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου στις 07:00πμ  – 10:30πμ ...
24 Ιανουαρίου, 2022 - 19:40
Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2022 - 20:34

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών στην Μητρόπολη Μαρωνείας

Διαδώστε:
Εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών στην Μητρόπολη Μαρωνείας

Εν όψει της Εορτής των Αγίων Πατέρων Μεγάλων Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, προστατών και εφόρων της Παιδείας του Γένους ημών, η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, διοργανώνει την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 μια σειρά από εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου στις 07:00πμ  – 10:30πμ  θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, τη συμμετοχή αντιπροσω­πειών των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αρτοκλασία και επιμνημόσυνος δέησης υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Ευεργετών της Παιδείας του Γένους ημών.

Στη συνέχεια, στις 11πμ θα πραγματοποιηθεί δεξίωση προς τιμήν του Εκπαιδευτικού κόσμου στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κομοτηνής.

Ακόμη στις 19:00, θα γίνει εορταστική εκδήλωση, και εν συνεργασία μετά του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, στην οποία θα μιλήσει ο Κοσμήτωρ της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δ. Π. Θ., Καθηγητής Λαογραφίας, κ. Εμμανουήλ Βαρβούνης, με θέμα: «Το Μήνυμα των Τριών Ιεραρχών σήμερα».

Επιπλέον, θα τιμηθεί με την ανωτάτη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητρόπολης ο Πρύτανης του Δημο­κριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Καθηγητής κ. Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, για την προσφορά του στην Εκπαίδευση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων