26/05/2022 26/05/2022 Με αφορμή την επέτειο της Αλώσεως της Βασιλευούσης των πόλεων η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας θα πραγματοποιήσει την Κυριακή, 29 Μαΐου στις 20:30, στον αύλειο χώρο της Τσανακλείου Σχολής, Εκδήλωση Μνήμης με τίτλο : «Η Πόλις εάλω, 29 Μαΐου 1453». Η Χορωδία του Γραφείου Εσωτερικής και Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητρόπολης με Χοράρχη τον κ. Γεώργιο...
26 Μαΐου, 2022 - 12:43

Εκδήλωση Μνήμης για την επέτειο της Άλωσης της Βασιλευούσης των πόλεων

Διαδώστε:
Εκδήλωση Μνήμης για την επέτειο της Άλωσης της Βασιλευούσης των πόλεων

Με αφορμή την επέτειο της Αλώσεως της Βασιλευούσης των πόλεων η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας θα πραγματοποιήσει την Κυριακή, 29 Μαΐου στις 20:30, στον αύλειο χώρο της Τσανακλείου Σχολής, Εκδήλωση Μνήμης με τίτλο : «Η Πόλις εάλω, 29 Μαΐου 1453».

Η Χορωδία του Γραφείου Εσωτερικής και Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητρόπολης με Χοράρχη τον κ. Γεώργιο Πενέτη και συνοδεία πιάνου την κα Μεταξία Πατρωνίδου θα αποδώσουν ύμνους και τραγούδια και θα απαγγείλουν αναγνώσματα σχετικά με την αποφράδα ημέρα κατά την οποία ακούστηκε η κραυγή «Εάλω η Πόλις» και η Πόλη των Αγίων, των Αυτοκρατόρων και των θρύλων, πέρασε στους Οθωμανούς κατακτητές.

Η Ιερά Μητρόπολη καλεί τους πιστούς να συμμετάσχουν στην Εκδήλωση Μνήμης, προκειμένου να αποδοθεί η οφειλόμενη τιμή στον τελευταίο Βυζαντινό Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο, τον Παλαιολόγο και τους συν αυτώ αναιρεθέντες πατέρες και αδελφούς μας, Κληρικούς και Λαϊκούς, οι οποίοι θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι τα Ιερά και τα Όσια του Γένους μας.

Τα κείμενα της εκδήλωσης μπορείτε να τα διαβάσετε ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων