28/09/2022 28/09/2022 Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης του Μητροπολιτικού Ναού της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής που τιμάται στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Ο ναός είναι ήδη επισκέψιμος και τελούνται κανονικά οι Θείες Λειτουργίες. Οι εργασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο και όπως φαίνεται στις φωτογραφίες τοποθετείται και ασανσέρ για τη μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα στο ναό. Σημειώνεται ότι ο...
28 Σεπτεμβρίου, 2022 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2022 - 19:06

Κομοτηνή: Στην τελική ευθεία οι εργασίες αποκατάστασης του Καθεδρικού Ναού της Κοιμήσεως Θεοτόκου

Διαδώστε:
Κομοτηνή: Στην τελική ευθεία οι εργασίες αποκατάστασης του Καθεδρικού Ναού της Κοιμήσεως Θεοτόκου

Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης του Μητροπολιτικού Ναού της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής που τιμάται στην Κοίμηση της Θεοτόκου.

Ο ναός είναι ήδη επισκέψιμος και τελούνται κανονικά οι Θείες Λειτουργίες. Οι εργασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο και όπως φαίνεται στις φωτογραφίες τοποθετείται και ασανσέρ για τη μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα στο ναό.

Σημειώνεται ότι ο ναός έκλεισε τον Οκτώβριο του 2018, προκειμένου να αναστηλωθεί, συντηρηθεί και εκ βάθρων.

Το έργο με τίτλο «αποκατάσταση και ανάδειξη κτιριακού συγκροτήματος Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής» του επιχειρησιακού προγράμματος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, όπως αναφέρει ο xronos.gr πραγματοποιείται από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η πανδημία του κορονοϊού καθυστέρησε τις εργασίες ενώ εμπόδια παρουσιάσθηκαν και στην ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου καθώς παρουσιάσθηκαν δομικές και τεχνικές δυσκολίες.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων