20/03/2023 20/03/2023 Με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη συναντήθηκε την Παρασκευή στην Αθήνα ο Μητροπολίτης Μαρωενείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα του επανα­πατρισμού της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στην ιστορική έδρα της Μητροπόλεώς, την Μαρώνεια, εκ της Μητροπόλεως Πειραιώς, τον επερχόμενο Ιούλιο. Την σεβάσμια αυτή Εικόνα μετέφεραν...
20 Μαρτίου, 2023 - 15:06

Με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη συναντήθηκε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας

Διαδώστε:
Με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη συναντήθηκε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας

Με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη συναντήθηκε την Παρασκευή στην Αθήνα ο Μητροπολίτης Μαρωενείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα του επανα­πατρισμού της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στην ιστορική έδρα της Μητροπόλεώς, την Μαρώνεια, εκ της Μητροπόλεως Πειραιώς, τον επερχόμενο Ιούλιο.

Την σεβάσμια αυτή Εικόνα μετέφεραν οι μακαριστοί πρόγονοί Μαρωνίτες στις 06-08-1913, ανήμερα της Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, με το θωρηκτό του πολεμικού μας ναυτικού «ΑΒΕΡΩΦ», οπότε και απεφάσισαν να μετοικήσουν στον Πειραιά λόγω της επισυμβάσης Βουλγαρικής Κατοχής.

Τα διαδικαστικά και το πλήρες Πρόγραμμα της ελεύσεως και υποδοχής της Ιεράς Εικόνος θα διευθετηθούν σε συνεργασία με τον Δήμο Μαρωνείας Σαππών και ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων