16/08/2022 16/08/2022 Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής, όπου κήρυξε τον Θείο λόγο αναφερθείς στην διαρκή και αμετάπτωτη παρουσία της Παναγίας μας στη ζωή του κόσμου, στη στοργή με την οποία περισκέπει όσους την εμπιστεύονται. Ο Σεβασμιώτατος, τη Δευτέρα 15 Αυγούστου, κάλεσε όσους με λαχτάρα επικαλούνται...
16 Αυγούστου, 2022 - 12:04
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2022 - 12:29

Μεθεόρτιος Εσπερινός στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαρωνείας

Διαδώστε:
Μεθεόρτιος Εσπερινός στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαρωνείας

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής, όπου κήρυξε τον Θείο λόγο αναφερθείς στην διαρκή και αμετάπτωτη παρουσία της Παναγίας μας στη ζωή του κόσμου, στη στοργή με την οποία περισκέπει όσους την εμπιστεύονται.

Ο Σεβασμιώτατος, τη Δευτέρα 15 Αυγούστου, κάλεσε όσους με λαχτάρα επικαλούνται το Πανάγιο Όνομά Της να μιμηθούν το παράδειγμα της κατά Θεόν πίστεως και υπακοής, ενώ απηύθυνε προς όλους εγκάρδιες Πατρικές ευχές.

Το απόγευμα της Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως και Μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά την ακολουθίαν του μεθέορτου εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαρωνείας.

Προ της απολύσεως του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος προέστη της λιτανεύσεως του σκηνώματος της Υπεραγίας Θεοτόκου αλλά και της ακολουθίας των εγκωμίων.

Στην πλατεία του χωριού ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Ακολουθία της Αρτοκλασίας υπό την παρουσία των τοπικών αρχών, ενώ απηύθυνε και λόγους πανηγηρικούς προς το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων