11/10/2021 11/10/2021 Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Καλλίστης ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, μετά από την ολιγοήμερη παραμονή του στην Αθήνα λόγω της συνεδρίασης της Ιεραρχίας. «Ο θάνατος βασιλεύει, αλλά δεν κυριεύει», είπε απευθυνόμενος στους πιστούς και πρόσθεσε: «Σε μια εποχή πολλών θανάτων λόγω της πανδημίας, πρέπει...
11 Οκτωβρίου, 2021 - 16:25
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2021 - 23:55

Μαρωνείας: «Η πανδημία υπάρχει, πρέπει να προσέχετε»

Διαδώστε:
Μαρωνείας: «Η πανδημία υπάρχει, πρέπει να προσέχετε»

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Καλλίστης ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, μετά από την ολιγοήμερη παραμονή του στην Αθήνα λόγω της συνεδρίασης της Ιεραρχίας.

«Ο θάνατος βασιλεύει, αλλά δεν κυριεύει», είπε απευθυνόμενος στους πιστούς και πρόσθεσε: «Σε μια εποχή πολλών θανάτων λόγω της πανδημίας, πρέπει να είστε προσεκτικοί τηρώντας τα μέτρα προστασίας».

Αναφερόμενος στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου εξήγησε στους πιστούς: «77 Μητροπολίτες συνεδριάσαμε όλες αυτές τις ημέρες στην Αθήνα, συζητήσαμε, ακούσαμε εισηγήσεις, ψηφίσαμε κανονισμούς για την εύρυθμη λειτουργία της Εκκλησίας μας. Είδαμε τα λάθη μας, τις παραλήψεις μας, κάναμε την αυτοκριτική μας και εκλέξαμε πέντε νέους Μητροπολίτες (Λαγκαδά, Κιλκίς, Καστοριά, Περιστέρι και Σαντορίνη), καλοί κληρικοί, άξιοι, με πλούσιο έργο εκλέχτηκαν και χειροτονούνται αυτές τις ημέρες».

Πριν από την σύγκληση της Ιεραρχίας στην Αθήνα είχε προηγηθεί η Σύναξη των Ιεραρχών στην Κωνσταντινούπολη υπό τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, όπου επίσης συμμετείχε.

«Ο πιο ασφαλής, αλλά και ο πιο όμορφος χώρος για έναν Αρχιεπίσκοπο είναι η Επαρχία του, είναι η Μητροπολή του, είναι να βρίσκεται ανάμεσα στους ιερείς και στο ποίμνιο του», είπε, ευχαριστώντας όλους, τους ιερείς Ιωάννη και Νικόλαο, τους ψάλτες, την πρόεδρο του Συλλόγου και τους πιστούς. «Αγωνιζόσαστε σε δύσκολα χρόνια με πραότητα και αποφασιστικότητα. Τα θύματα είναι πολλά, η πανδημία υπάρχει και πρέπει να προσέχετε, να έρχεστε στην εκκλησία τηρώντας, όμως, τα μέτρα», κατέληξε.

 

Φωτογραφία αρχείου / Πηγή: ertnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων