17/01/2021 17/01/2021 «Εκείνο που σήμερα βασιλεύει στον κόσμο είναι η αχαριστία» σημείωσε στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων κατά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Σάλπης όπου ιερούργησε κεκλεισμένων των θυρών. «Οι άνθρωποι από τα πολλά τους αιτήματα το έλεος Του Χριστού να ζητούν» προέτρεψε ο Σεβασμιώτατος και αναφέρθηκε...
17 Ιανουαρίου, 2021 - 13:55

«Οι καυγάδες και οι διχόνοιες ποτέ μα ποτέ δεν έδωσαν αγαθούς καρπούς»

Διαδώστε:
«Οι καυγάδες και οι διχόνοιες ποτέ μα ποτέ δεν έδωσαν αγαθούς καρπούς»

«Εκείνο που σήμερα βασιλεύει στον κόσμο είναι η αχαριστία» σημείωσε στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων κατά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Σάλπης όπου ιερούργησε κεκλεισμένων των θυρών.

«Οι άνθρωποι από τα πολλά τους αιτήματα το έλεος Του Χριστού να ζητούν» προέτρεψε ο Σεβασμιώτατος και αναφέρθηκε στην παραβολή των δέκα λεπρών σημειώνοντας:  «Εκείνο που σήμερα βασιλεύει στον κόσμο είναι η αχαριστία” και εξήγησε “Εκείνος που μας φέρεται αχάριστα είναι εκείνος που ευεργετήθηκε από εμάς, που τον βοηθήσαμε,αυτό είναι κανόνας» για να υπενθυμίσει το γνωστό αρχαίο γνωμικό: «Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχαρίστου».

Η εκκλησία μας διδάσκει την ευγνωμοσύνη ανέφερε καλώντας τους πιστούς κάθε μέρα να λένε «ευχαριστώ στο Θεό γιατί είμαστε υγιείς, αναπνέουμε, σηκωθήκαμε από το κρεβάτι». Αναφερόμενος στην Πανδημία της Covid 19 σημείωσε ότι: «Ο κορονοϊός μας έδειξε πόσο πολύτιμη είναι η αναπνοή μας, πόσο σημαντικό είναι που αναπνέουμε, η ίδια η ζωή».

Τέλος, δεν παρέλειψε να καλέσει όλους να ζουν με ομόνοια λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Οι καυγάδες και οι διχόνοιες ποτέ μα ποτέ δεν έδωσαν αγαθούς καρπούς».

πηγή: ert.gr / ρεπορτάζ-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων