24/01/2023 27/01/2023 Τις ευχαριστίες της προς την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους για την μεγάλη ευλογία που έλαβε η πόλη της Κομοτηνής από την έλευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας “Άξιον Έστί” τον περασμένο Σεπτέμβριο, εξέφρασε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, καθώς και φορείς της πόλης κατά την σημερινή τους Επίσκεψη στην Αθωνική Πολιτεία. Του...
24 Ιανουαρίου, 2023 - 14:30
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2023 - 10:07

Το “ευχαριστώ” της Κομοτηνής στην Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους για την επίσκεψη της Παναγίας “Άξιον Εστί”

Διαδώστε:
Το “ευχαριστώ” της Κομοτηνής στην Ιερά Κοινότητα Αγίου Όρους για την επίσκεψη της Παναγίας “Άξιον Εστί”

Τις ευχαριστίες της προς την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους για την μεγάλη ευλογία που έλαβε η πόλη της Κομοτηνής από την έλευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας “Άξιον Έστί” τον περασμένο Σεπτέμβριο, εξέφρασε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, καθώς και φορείς της πόλης κατά την σημερινή τους Επίσκεψη στην Αθωνική Πολιτεία.

Του Νικολάου Ζαΐμη

Τον Σεβασμιώτατο συνόδευαν ο Βουλευτής του Νομού και πρώην Υπουργός, Ευριπίδης Στυλίανίδης, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης. 

Τη  αντιπροσωπεία υποδέχθηκε ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους, Γέροντας Χριστοφόρος Ιβηρίτης, μαζί με τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας.

Το “ευχαριστώ” εκ μέρους των πολιτών της Κομοτηνής

“Επισκεφτήκαμε το Άγιο Όρος προσκυνήσαμε την σεπτή εικόνα του «Άξιον Εστί» και εκφράσαμε στην ιερά κοινότητα την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες μας . Της Θρησκευτικής αυτής Κοινότητας, που αποτελεί τον θεματοφύλακα της Ορθόδοξης πίστης και παράδοσης για πάνω από 1000 χρόνια”, έγραψε σε ανάρτησή του λίγο μετά την επίσκεψη ο κ. Τσαλικίδης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης ευχαρίστησε εκ μερους των συμπολιτών του την Ιερά Κοινότητα και εξέφρασε την βαθιά του ευγνωμοσύνη για την έλευση της Ιεράς Εικόνας του «Άξιον Εστί στην καρδιά της Θράκης, την Κομοτηνή.

“Είναι μέγιστη τιμή για την περιοχή μας και ιστορικό γεγονός που από εδώ και πέρα αποτελεί σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενιες! Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας , που αποδέχτηκε την πρόσκληση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας και φέρνει στον τόπο μας την πολύτιμη για την ορθοδοξία μας αυτή εικόνα. Η σεπτή εικόνα ας σκέπει με την Ιερή της ευλογία την πόλη μας. Κι ας γίνει για όλους τους πιστούς ο φάρος της ανάτασης και της ελπίδας, που θα παρηγορήσει και θα ενδυναμώσει τις ψυχές μας”, καταλήγει στην ανάρτησή του ο κ. Τσαλικίδης.

“Μας υποδέχθηκε θερμά η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους στις Καρυές. Τους ευχαριστήσαμε για την επίσκεψη του ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ στην Κομοτηνή και προσκυνήσαμε την Παναγία”, έγραψε ο κ. Στυλιανίδης σε δική του ανάρτηση. 

Η ιστορική επίσκεψη στην καρδιά της Θράκης

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο και για μία εβδομάδα η Ιερά Εικόνα της Παναγίας του “Άξιον Εστί” εξήλθε από το Περιβόλι της Παναγίας, σε μία από τις ελάχιστες εξόδους κατά τη μακρά ιστορία της, με προορισμό την πόλη της Κομοτηνής. Η Pemptousia TV και το Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ είχαν βρεθεί στην πρωτεύουσα της Θράκης και κάλυψαν τις στιγμές της υποδοχής, τη συγκίνηση του λαού της Θράκης για το μεγάλο αυτό γεγονός καθώς και την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου ο οποίος επισκέφθηκε την Κομοτηνή για να προσκυνήσει το ιερό αυτό σέβασμα της Παναγίας μας.

Ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου δέχθηκε χιλιάδες προσκυνητές από τις 6 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα κατά την οποία η Ιερά Εικόνα αναχώρησε για το Άγιον Όρος. Μάλιστα, αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να προσκυνήσουν και από γειτονικά κράτη.

Η εκδηλώσεις προς τιμήν της Παναγίας του “Άξιον Εστί” κορυφώθηκαν με την επίσκεψη την πόλη της Κομοτηνής του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου προκειμένου να προσκυνήσει και ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνέχεια ακολούθησε αίτημα εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος για την έλευση της Ιερά Εικόνας της Παναγίας στην Αθήνα. Αίτημα το οποίο έγινε δεκτό από την Ιερά Κοινότητα όπως ανακοίνωσε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με την Εικόνα να έρχεται στην πρωτεύουσα τον Μάρτιο.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε αναλυτικά για την επίσκεψη της Παναγίας “Άξιον Εστί” στην Κομοτηνή

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων