28/01/2020 28/01/2020 Παρουσιάστηκε την Κυριακή το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Σαλαμίνος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος, το δεύτερο βιβλίο του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου, τα κείμενα του οποίου είχαν επιλεχθεί από τον αείμνηστο και προέβη στην έκδοση του η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου εις μνήμη του κεκοιμημένου Ιεράρχου. Την...
28 Ιανουαρίου, 2020 - 19:40
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2020 - 20:22

Τιμή στην Σαλαμίνα για τον μακαριστό Μητροπολίτη Ιγνάτιο

Διαδώστε:
Τιμή στην Σαλαμίνα για τον μακαριστό Μητροπολίτη Ιγνάτιο

Παρουσιάστηκε την Κυριακή το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Σαλαμίνος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος, το δεύτερο βιβλίο του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου, τα κείμενα του οποίου είχαν επιλεχθεί από τον αείμνηστο και προέβη στην έκδοση του η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου εις μνήμη του κεκοιμημένου Ιεράρχου.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος π. Προκόπιος Γεωργίου, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στο περιεχόμενο του βιβλίου συνδυάζοντας τις σκέψεις του με τη ζωή του μακαριστού: « Ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος, γόνος πτωχής και ψαράδικης οικογενείας, δια μέσου των όμορφων γραπτών του μας παραπέμπει στους καιρούς της πνευματικής δίψας και πείνας που διερχόμασθε…».

Κύριος ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος αναφέρθηκε στις αρετές και στην προσφορά του προκατόχου του μέσα στην Αγία μας Εκκλησία, τόσο στη Λάρισα όσο και στη Σαλαμίνα, αποκάλυψε σημαντικές πτυχές του έργου του κατά τη διάρκεια που υπηρέτησε στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για όσα βρήκε στην λαχούσα επαρχία του και στάθηκε επικριτικός σε όσους, αν και ευεργετήθηκαν, δεν στήριξαν ως όφειλαν την Μητρόπολη και τον μακαριστό.

 

Ακολούθησε ένα συγκινητικό οπτικοακουστικό υλικό, αφιερωμένο στη ζωή του μακαριστού Ιεράρχου και κυρίως στη δράση του στη Σαλαμίνα, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, ο οποίος αναφέρθηκε για τον αοίδιμο Σαλαμίνιο Ιεράρχη με θερμά λόγια, αναγνωρίζοντας την προσφορά του στον ευλογημένο τόπο της Κούλουρης, ενώ σχολίασε με γλαφυρό τρόπο το εξώφυλλο του βιβλίου που αντικατοπτρίζει και τη ζωή του Λαρίσης Ιγνατίου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν όλοι οι Άρχοντες του νησιού, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Παναγόπουλο και πλήθος Σαλαμινίων, οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν την μνήμη του δικού τους ανθρώπου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων