26/09/2022 26/09/2022 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στον Γέρακα Αττικής, επί τη μεταστάσει του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου. Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του μεταξύ άλλων ανέφερε : “…στα...
26 Σεπτεμβρίου, 2022 - 17:10
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2022 - 22:35

Ο Μεσογαίας Νικόλαος στον πανηγυρίζοντα ναό του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στο Γέρακα

Διαδώστε:
Ο Μεσογαίας Νικόλαος στον πανηγυρίζοντα ναό του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στο Γέρακα

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στον Γέρακα Αττικής, επί τη μεταστάσει του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου.

Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του μεταξύ άλλων ανέφερε : “…στα σχολεία, η μύηση στο μάθημα των θρησκευτικών, έπρεπε να αρχίζει με την Α΄ Επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς Κορινθίους ” Ύμνος της Αγάπης” ( ιβ΄27 – ιγ΄13 )… δεν υπάρχει τέτοιο κείμενο! Στην συνέχεια να γνωρίσουν οι μαθητές και τις τρεις επιστολές του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου…”.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος προχείρισε τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού, π. Ιωάννη Ρέκκα σε Πρωτοπρεσβύτερο. Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό, πριν από την περιφορά της Ιεράς εικόνας του Αγίου, πέριξ του Ιερού Ναού τον Θείο Λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γεννάδιος Κουτσόπουλος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων