12/02/2019 12/02/2019 Ενα χρόνο λειτουργίας  συμπλήρωσε στις 29 Ιανουαρίου, ο πρώτος στην Ελλάδα Ξενώ­νας Ανακουφιστικής Φροντίδας (hospice). Ὁ Ξενώνας λειτουργεί κάτω από την ευθύνη της Μ.Α.Φ. «ΓΑΛΙΛΑΙΑ», στα Σπάτα Αττικής και διαθέτει 9 κλίνες σε ένα κτήριο υπερσύγχρονων προδιαγραφών. Την 1η Μαρτίου 2019, η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» συμπληρώνει 9 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Στο διάστημα αυτό, προσέφερε τις υπηρεσίες της...
12 Φεβρουαρίου, 2019 - 8:36
Τελευταία ενημέρωση: 12/02/2019 - 8:44

Μ.Α.Φ Γαλιλαία: Ενα χρόνο “αγκαλιάζει” τον πόνο

Διαδώστε:
Μ.Α.Φ Γαλιλαία: Ενα χρόνο “αγκαλιάζει” τον πόνο

Ενα χρόνο λειτουργίας  συμπλήρωσε στις 29 Ιανουαρίου, ο πρώτος στην Ελλάδα Ξενώ­νας Ανακουφιστικής Φροντίδας (hospice). Ὁ Ξενώνας λειτουργεί κάτω από την ευθύνη της Μ.Α.Φ. «ΓΑΛΙΛΑΙΑ», στα Σπάτα Αττικής και διαθέτει 9 κλίνες σε ένα κτήριο υπερσύγχρονων προδιαγραφών.

Την 1η Μαρτίου 2019, η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» συμπληρώνει 9 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Στο διάστημα αυτό, προσέφερε τις υπηρεσίες της σε 930 περίπου ογκολογικούς ασθενείς, στη βάση της Κατ’ Οίκον Φροντίδας (στο σπίτι τους) ή της Ημερήσιας Φροντίδας (Κέντρο Ημέρας).

Επίσης, φιλοξένησε στον Ξενώνα 120 ασθενείς, κυρίως τελικού σταδίου. Στη φροντίδα της Μονάδας αυτή τη στιγμή βρίσκονται 145 ασθενείς, και στις τρεις υπηρεσίες συνολικά.

Στην εννεάχρονη πορεία της, οργανώθηκαν 10 Σεμινάρια με θέμα τις Βασικές Αρχές της Ανακουφιστικής Φροντίδας, 7 εννεάμηνοι κύκλοι εκπαίδευσης εθελοντών, 2 σεμινάρια σχετικά με τη στήριξη των φροντιστών στο πένθος και πλήθος άλλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Εβδομήντα προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, διαφόρων ειδικοτήτων, είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση στη Μονάδα. Τα τελευταία δε τρία χρόνια, η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» έχει επεκτείνει την προσφορά της και σε ασθενείς που πάσχουν από νόσο του κινητικού νευρώνα (ALS).

Η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» συνεργάζεται με αντίστοιχα κέντρα (hospices) του εξωτε­ρικού και έχει αδελφοποιηθεί με το CASA SPERANTEI στο Brasov της Ρουμανίας και την «Αροδαφνούσα» της Κύπρου.

Οι υψηλής ποιότητας υπηρεσίες της προσφέρονται εντελώς ΔΩΡΕΑΝ από μία 36μελή διεπι­στημονική ομάδα, η οποία αποτελείται από εξειδι­κευ­μένους ιατρούς, νοση­λευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, φυσιο­θεραπευτή, ιερείς και εποπτεύεται από επιτελείο έμπειρων επιστη­μόνων.

Η ομάδα συνεπικουρείται στο έργο της από 120 εκπαιδευμένους εθελοντές και στηρίζει την αποστολή της στην οικονομική προσφορά χορηγών και δωρητών, που αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα και εκτιμούν την τεράστια προσφορά της.

Ευχή και ελπίδα μας είναι η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» να συνεχίσει το έργο της και κατά το πρότυπο της σύντομα να λειτουργήσουν αντίστοιχες μονάδες στο λεκανοπέδιο Αττικής και σε άλλες μεγάλες πόλεις της πατρίδας μας, ώστε να δημιουργηθεί ένα πανελλαδικό δίκτυο Μονάδων Ανακουφιστικής Φροντίδας.

Η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» ιδρύθηκε το 2010 υπό την σκέπη της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής υλοποιώντας το όραμα του Μητροπολίτη της κ. Νικολάου: «Σκοπός μας είναι να ανακουφίσουμε τον πόνο, να αγκαλιάσουμε τη δυσκολία, να μοιραστούμε το βάρος με τον ασθενή και την οικογένειά του και να συμπαρασταθούμε με κάθε δυνατό μέσο».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων