06/07/2022 06/07/2022 Στην έκθεση των φοιτητικών εργασιών του τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για την επανάχρηση των κτιρίων του Μετοχίου Βουρβά στα Σπάτα βρέθηκε τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022 στις 20:30 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας του Εργαστηρίου Σχεδιασμού (Design), Αρχιτεκτονικής Εσωτερικών Xώρων και...
06 Ιουλίου, 2022 - 13:13
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2022 - 13:15

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας σε έκθεση φοιτητών για το Μετόχι Βουρβά

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας σε έκθεση φοιτητών για το Μετόχι Βουρβά

Στην έκθεση των φοιτητικών εργασιών του τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για την επανάχρηση των κτιρίων του Μετοχίου Βουρβά στα Σπάτα βρέθηκε τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022 στις 20:30 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας του Εργαστηρίου Σχεδιασμού (Design), Αρχιτεκτονικής Εσωτερικών Xώρων και Οπτικοακουστικής Τεκμηρίωσης του τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδας.

Οι φοιτητές του ΣΤ εξαμήνου, στο μάθημα Αρχιτεκτονικής Εσωτερικών Χώρων VI μελέτησαν την επανάχρηση των κτηρίων του Μετοχίου Βουρβά στα Σπάτα και εξέθεσαν τις εργασίες τους στο χώρο μελέτης (Μετόχι Βουρβά Σπάτα Αττικής οδός Κιάφας).

Σημειώνεται ότι το μετόχι ανήκε στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Ιερά Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης από το 1869, όμως αυτή τη στιγμή έχει μείνει μόνο μέρος των τοίχων και χαλάσματα.

Φωτογραφίες: Vaso Kollia

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων