24/10/2021 30/11/2021 Την Αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου, πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων, τέλεσε, κατά το έθος, την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, στον Παμμεγέθη Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, οι εφημέριοι του Ναού Αρχιμ. Τιμόθεος Μπινίσκος και...
24 Οκτωβρίου, 2021 - 15:32
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2021 - 1:11

Αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας

Διαδώστε:
Αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας

Την Αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου, πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων, τέλεσε, κατά το έθος, την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, στον Παμμεγέθη Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, οι εφημέριοι του Ναού Αρχιμ. Τιμόθεος Μπινίσκος και Πρωτ. Κωνσταντίνος Σφήκας και άλλοι κληρικοί της πόλεως της Καλαμάτας, ενώ το ιερό αναλόγιο κόσμησαν τα μέλη της χορωδίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Κωνσταντίνου Σιάχου.

Κατά το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Αποστολική περικοπή και συγκεκριμένα στην φράση «ιλαρόν γαρ δότην αγαπά ο Θεός», τονίζοντας τον τρόπο με τον οποίο καλείται ο κάθε χριστιανός να προσφέρει και να προσφέρεται για τον συνάνθρωπό του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων